La policia deté un traficant de drogues a Canillo

L'operació continua oberta i no es descarten més arrestos

La policia ha detingut un home de 26 anys com a presumpte autor de tràfic de drogues. L'operació va permetre el control d'una turista que hauria comprat marihuana prop del domicili del detingut. A aquest se li van trobar diverses quantitats de cocaïna, marihuana i haixix.

L'actuació s'ha dut a terme en el marc de l'important reforç que des del cos de policia es fa en la lluita contra el tràfic i el consum de drogues durant les festes nadalenques, dates que experimenta un increment. L'operació es manté oberta i no es descarten noves detencions. En aquest àmbit dels delictes contra la salut pública s'han dut a terme onze detencions més, la majoria en controls a la frontera del riu Runer, un a la carretera del coll d'Ordino i un al Pas de la Casa.

En una intervenció a la frontera del riu Runer, van ser arrestats dos homes no residents per possessió de 5,1 grams de cocaïna, 3,6 grams de metamfetamina (MDMA), 30,8 grams d'haixix i 3,1 de marihuana. Els detinguts intentaven accedir al país amb un turisme particular fins que van ser aturats en un control amb l'ajuda d'un gos ensinistrat en la recerca d'estupefaents.

La policia també ha detingut dues persones per violència domèstica. La primera es va produir el dia 1 a Encamp, quan un client d'un hotel va agredir la seva parella. La segona va tenir lloc el dia de Reis a Sant Julià de Lòria. La policia va ser requerida per una metgessa de l'hospital en comprovar les lesions que patia una pacient. Arrel de la investigació, es va detenir un home de 54 anys com a presumpte autor d'un delicte contra la integritat física en l'àmbit domèstic.

A la darrera setmana hi ha hagut quinze detencions per delictes contra la seguretat del trànsit en el marc de la campanya de control d'alcoholèmia, en controls rutinàris o després d'accidents amb danys materials. Entre elles, cal destacar la detenció d'un conductor professional, el 2 de gener, amb una taxa de 0,51 grams per litre i la d'un altre conductor, el dia 1, que circulava amb una roda punxada.