Societat 01/04/2020

Els efectius policials confinats es començaran a reincorporar a principis de la setmana vinent

A mesura que compleixin la quarantena aniran tornant al servei de manera esglaonada

ARA Andorra
1 min
Dos agents de policia en una imatge d'arxiu. / Arxiu ANA

Andorra la VellaEl confinament de fins a 37 efectius de la Policia, arran del positiu en el test el coronavirus del director de la Policia i set persones més, començarà a complir-se la setmana vinent. D’aquesta manera està previst que en qüestió de dies els agents aïllats de manera preventiva es puguin anar reincorporant al servei.

Dins del cos policial han resultat contagiades vuit persones –set policies i una persona d’administració- i 37 més han estat confinades per contacte amb els positius. La situació s’ha sabut pocs dies després que el ministre de l’Interior, Josep Maria Rossell, i el secretari d’estat, Joan León, hagin donat positiu, malgrat els protocols de seguretat que s’havien establert en les reunions de treball entre la cúpula d’Interior i el servei de Policia.

Fonts policials han destacat que la cadena de comandament seguiria garantida tot i que el tercer director adjunt, l’únic que continua operatiu in situ, acabés confinat. L’estructura i organització del servei permet tenir comandaments permanentment a les dependències policials, més enllà que els directius que estan a casa continuen treballant i segueixen de prop les tasques que desenvolupen tots els membres del cos.

stats