El nou president de Càritas Andorrana, rebut pel copríncep episcopal

Amadeu Rocamora explica a Joan-Enric Vives les funcions i projectes que la institució té al davant i la feina que porta a terme a través de les Càritas parroquials del Principat

L’arquebisbe d'Urgell i copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, ha rebut aquest dimecres al Palau episcopal de la Seu d’Urgell el recentment nomenat president de Càritas Andorrana, Amadeu Rocamora i Ramonet, en la primera entrevista formal entre l’arquebisbe i el president de Càritas Andorrana després del seu nomenament el passat 15 de juliol. El president ha explicat al copríncep les principals funcions i projectes que la Institució té al davant i la feina que porta a terme a través de les Càritas parroquials del Principat d’Andorra. 

Durant l'entrevista, el màxim responsable de Càritas Andorrana, Amadeu Rocamora, ha explicat a Joan-Enric Vives l'acció que du a terme Càritas Andorrana, que és àmplia i se centra en l’assistència i en la promoció de les persones i el desenvolupament integral de la dignitat de tota persona que es trobi en situació de necessitat. Caritas Nacional Andorrana forma part i està representada a Caritas Internationalis, la confederació de 165 organitzacions catòliques de caritat, ajuda, desenvolupament i serveis socials, que actuen en 200 països i territoris arreu del món. Treballen tots amb esperit de fe i caritat pels pobres i oprimits. La primera organització de Caritas fou establerta per Lorenz Werthmann  el 9 de novembre de 1897 a Alemanya. Altres Caritas nacionals aviat es van formalitzar a Suïssa (1901) i als Estats Units (Catholic Charities, 1910).