Publicitat
Publicitat

Som Com Som proposa un programa de tractament de la igualtat per al pròxim curs escolar

L'associació vol fer una prova pilot a ESO, Batxillerat i FP extensible a l'etapa de primària i infantil

L'Associació Som Com Som ha elaborat uns programes de tractament de la diversitat afectiva i d'igualtat per treballar aquests temes a les aules. La idea és lliurar la documentació al Ministeri d'Educació al setembre per començar a fer una prova pilot a les classes d'ESO, batxillerat i FP. Si hi ha bona resposta dels agents educatius i familiars, i amb el vistiplau del Ministeri, es pot fer extensiu a l'etapa de primària i infantil.

Segons anuncien en un comunicat, volen dotar de recursos i estratègies als docents per acomplir "uns objectius transversals que han de ser a les programacions d'aula i de centre". Consideren que l'escola ha d'afavorir el tractament de les competències socioafectiva i socioemocional dins del terme igualtat.

"Creiem que amb la feina complementària i d'educació no formal, com poden ser les propostes de Conselleries d'Igualtat als comuns, podem desplegar un mecanisme efectiu del tractament de l’igualtat real en les futures i actuals generacions andorranes", afirmen.

Així, demanen un "compromís polític" per al tractament de la igualtat perquè el projecte es pugui iniciar el curs escolar vinent. Igualment, l'associació es posa a disposició dels tècnics i agents educatius per treballar en aquestes iniciatives.