Publicitat
Publicitat

La reacció del públic dóna forces per seguir treballant

El director d'Scalada Storia, Stephane Boko, s'ha mostrat molt satisfet amb el resultat de l'estrena

El Cirque du Soleil va estrenar aquest dissabte el seu darrer espectacle creat en exclusiva per a Andorra, Scalada Storia, davant unes 5.000 persones que van quedar encisades amb cadascuna de les peces que es van posar en escena. El director de l'obra, Stephane Boko, ha fet aquest diumenge una valoració molt positiva de l'estrena, assegurant que la reacció del públic els dóna forces per seguir treballant.

La Dama blanca, la Verge de Meritxell o l'arquitectura de Caldea són alguns dels elements que van inspirar el seu director a l'hora de crear aquesta història moderna, tot i no fer servir projeccions ni cap recurs multimèdia, "un espectacle pot ser modern amb l'energia que fiques a l'escenari". Segons Boko, per elaborar aquesta trama, "em vaig basar en la història de la caixa d'Andorra com la caixa de Pandora, a partir d'aquí vaig treure una dramatúrgia i cada llegenda té el seu número".

Es tracta de la tercera obra que la companyia canadenca crea per ser interpretada al país en un escenari a l'aire lliure, "un fet únic en el món", segons ha explicat la directora de Màrqueting del circ, Carla Marques. Boko va participar el primer any com a coreògraf i els dos següents ha estat el director creatiu, tot i que ha donat a entendre que no dirigirà un quart espectacle.

Tanmateix, el Cirque du Soleil es planteja un futur a Andorra que segons Marques, "no esperem que siguin tres anys més sinó trenta", i ha elogiat el repte del ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp. En aquest sentit, no ha donat detall de les negociacions entre el Govern andorrà i la companyia però si ha confirmat que "el futur és molt positiu", ja que se senten molt ben acollits pel país, "per a nosaltres és com una segona casa".