Publicitat
Publicitat

La recreació virtual dels frescos de l’església Santa Coloma estarà llesta d'aquí a vint setmanes

La realització del projecte costarà al Govern més de 130.000 euros

El consell de ministres ha aprovat aquest dimecres l'adjudicació de la realització del projecte 'mapping' per reconstruir l'absis i el frontal de l'església de Santa Coloma. L'adjudicació ha recaigut en la societat Burzon&Comenge i Playmodes SL per un import de 131.445 euros i un termini d'execució de vint setmanes.

El ministre portaveu, Jordi Cinca, ha indicat que aquest projecte està associat a "la posada en valor del conjunt arquitectònic de Santa Coloma". Segons Cinca, el projecte insígnia que ha de liderar aquesta posada en valor és la construcció que ha d'acollir els frescos de Santa Coloma.

La producció 'mapping' recrearà virtualment els frescos originals de Santa Coloma del segle XII, la recerca històrica i artística necessària per recrear virtualment els buits de les pintures malmeses i la projecció de les imatges reflectirà els mètodes de treball i d'elaboració de la pintura de l'època.

D'alta banda, el consell de ministres ha aprovat l'adjudicació definitiva dels treballs de construcció d'un pati cobert a l'escola de Fiter i Rossell. L'adjudicació ha recaigut en l'empresa Auxini per un import de 240.108,93 euros i un termini d'execució de vuit setmanes. Segons Cinca, els treballs s'emmarquen en el projecte de diverses obres de millora que el Govern porta a terme en aquest centre educatiu, que inclouen la construcció d'una escala d'emergència i l'ampliació d'aules.

També s'han adjudicat els treballs de reforma i ampliació de la il·luminació de l'Estadi Nacional per un import de 339.887 euros i un termini d'execució de dos mesos aprofitant el període d'estiu en què l'ús de la instal·lació baixa. L'objectiu d'aquesta obra és acabar amb el compliment dels requisits que ha fixat la UEFA en referència als estàndards lumínics per la celebració de partits internacionals per garantir el nivell de retransmissions televisives de qualitat.

A més de les adjudicacions, el consell de ministre ha procedit a la licitació de catorze projectes, majoritàriament vinculats a actuacions de millora de la xarxa viària, que tenen una estimació base global de 310 mil euros.