Els representants de les escoles d'esquí convoquen els monitors a una reivindicació en contra de l'AAME

La mobilització tindrà lloc dimecres vinent, coincidint amb l'assemblea de l'associació, per mostrar el desacord amb la seva gestió i per començar a treballar en la possibilitat de crear una nova entitat

Els representants de les escoles d'esquí del país es van reunir aquest dimarts al vespre per analitzar la situació del col·lectiu de monitors, després del trencament intern que aquest viu, entre els membres de l'Associació Andorrana de Monitors d'Esquí (AAME) i un gruix important dels treballadors. Durant aquesta reunió es va plasmar el sentiment de desafecció amb la manera de treballar de l'AAME entre els representants de les escoles, i es va acordar expressar-ho de manera pública. D'aquesta manera, s'ha convocat a tots els monitors i d'altres afectats a una reivindicació a la plaça de les Arcades d'Andorra la Vella, el proper dimecres 29 de novembre.

La data i hora de la convocatòria no és casual, ja que es fa coincidint amb l'assemblea general de l'AAME, que tindrà lloc al Centre cultural de la Llacuna. S'està mobilitzant al col·lectiu a través del WhatsApp i aquest mateix dimecres es demanarà el permís per manifestar-se al comú d'Andorra la Vella. Pel que fa a nombre de persones que aconseguiran mobilitzar, no han volgut avançar cap xifra, tot i que el fet que els representants de les escoles d'esquí en siguin els impulsors pot fer pronosticar un volum de persones important.

"L'AAME no ens representa", ha sentenciat un dels presents a la reunió d'aquest dimarts. Es mostren "enfadats" per com va gestionar les reivindicacions laborals del col·lectiu durant la temporada passada, i també amb el que ha aconseguit (i celebrat) per a la vinent. És a dir, amb l'obligatorietat de fer un dia de festa setmanal, i cobrar un sou fix per 40 hores treballades.

Així mateix, durant la reunió va tornar a posar-se sobre la taula la possibilitat de crear una nova associació "que ens representi". Tot i que també s'estudia l'opció de fer una crida als monitors a donar-se d'alta a l'AAME per demanar que dimiteixi l'actual junta. Totes dues s'avaluaran també durant la convocatòria reivindicativa de dimecres vinent.

Etiquetes