Societat 25/06/2018

Rutes per conèixer la riquesa natural d'Andorra la Vella

Els itineraris guiats inclouen com a novetat sortides a les valls d'Enclar i del Madriu

Ana
3 min
La consellera de Promoció Turística i Comercial, Mònica Codina, i la cap d'àrea, Eva Roma, amb l'autobús que aproparà els visitants a les valls d'Enclar i del Madriu. / M. F. (ANA)

Andorra la VellaEls itineraris guiats que Andorra la Vella ofereix al llarg de l’estiu volen donar a conèixer als visitants, també, la riquesa natural de la parròquia i, per aquest motiu, la principal novetat seran dues sortides ecoturístiques a les valls del Madriu-Perafita-Claror i a la d’Enclar. Aquests dos itineraris tindran una durada de quatre hores i es podran fer amb un guia de muntanya. A més a més, per facilitar l’arribada dels visitants al punt d’inici de l’excursió, hi haurà un autobús que sortirà de l’oficina de turisme de la Rotonda. Pel que fa a la resta d’itineraris, el que s’ha fet és consolidar els que ja s'oferien l'any passat i alguns, fins i tot, es faran més cops.

“El que volem és potenciar la vessant més natural de la parròquia”, ja que ja és “molt coneguda per la part comercial i cultural”, tal com ha manifestat la consellera de Promoció Turística i Comercial, Mònica Codina, en referència als dos nous itineraris, que s’afegeixen al que ja s’oferia al voltant del rec del Solà. Així, la sortida a la vall del Madriu es podrà fer els dimecres i divendres a dos quarts de deu del matí. Pel que fa a la vall d’Enclar es faran sortides dimarts, dijous i dissabtes a dos quarts de deu. Pel que fa a la sortida al rec del Solà s’oferirà de dimarts a dissabte a les deu del matí.

Els itineraris es divideixen en tradició i cultura, visites teatralitzades i natura. En el primer apartat s’oferiran les sortides al Centre Històric, que de fet són les que tenen una millora acollida, de dimarts a dissabte a les cinc de la tarda i també es tornaran a fer les que inclouen els concerts d’orgue, el 31 de juliol i el 7, 14 i 28 d'agost, als matins. També de dimarts a dissabte hi haurà les visites a Santa Coloma a dos quarts d’onze del matí. Pel que fa a les teatralitzades, s’oferirà el viatge a través de la història i les llegendes, el 7, 14, 21 i 28 de juliol a les 20 hores i les de Don Francisco de Zamora, l’11, 18 i 25 d’agost, a la mateixa hora. A més a més, i veient la bona acollida que va tenir l’any passat aquest tipus de visita que es va organitzar a Santa Coloma, aquest any passen de dos a quatre i seran els dies 12 i 26 de juliol i 8 i 22 d’agost, a dos quarts de vuit del vespre.

Per fer front a tota aquesta oferta i a l’ampliació dels horaris de l’oficina de turisme el comú contracta, com cada any, un seguit de personal eventual. D’aquesta manera, la cap de l’àrea de Promoció Turística i Comercial, Eva Roma, ha destacat que l’oficina de turisme passa a obrir dotze hores, de nou del matí a nou de la nit i que s’arriba a puntes de fins a 1.200 persones ateses per dia. Per aquest motiu el personal passa de les nou persones de la resta de l’any a 21. A més, per reforçar el coneixement entre els visitants de l’oferta que tenen al seu abast durant l’estiu es posarà un punt d’informació a la Casa Pairal de Santa Coloma i també a la sortida de l’aparcament del centre ciutat. Els treballadors turístics incidiran en què la gent pugui conèixer la parròquia, tal com ha explicat Roma, i per això, entre d’altres els conviden a què “vagin a Santa Coloma” i també s’hi arribin fins al Centre Històric. També ha remarcat que el fet que es posi un autobús per anar a fer les rutes ecoturístiques ha de facilitar la iniciació a la muntanya de moltes famílies, a les quals també els donarà “més seguretat” el fet de poder anar acompanyats.

L’any passat van gaudir d’aquests itineraris un miler de persones i tal com ha destacat Codina s’espera que amb les novetats incloses aquest volum es pugui augmentar.

stats