Societat 09/11/2020

El SAAS amplia Urgències per reforçar els dispositius assistencials

També trasllada els serveis corporatius a unes oficines prop de l'hospital i adapta els espais de la clínica de Meritxell per a la implementació del Servei d'Envelliment i Salut

Ara Andorra
2 min
Entrada a Urgències de l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell. / ARXIU ANA

Andorra la VellaEn el marc de les adaptacions previstes per donar resposta a les necessitats derivades de la pandèmia de la Covid-19, i amb l'objectiu de reforçar determinats dispositius assistencials, el Servei Andorrà d'Atenció Sanitària (SAAS) inicia el projecte d'ampliació del servei d'Urgències, el trasllat dels serveis corporatius a unes oficines prop de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell i l'adaptació d'espais a la planta baixa de la Clínica Verge de Meritxell per a la implantació del Servei d'Envelliment i Salut.

El servei d'Urgències incrementarà l'espai per a professionals i pacients un 30%, comptarà amb una segona sala d'espera, cinc boxes més –dos dels quals específics per pacients pediàtrics–, un nou bany i nous espais de triatge, recepció, administració i circulació. Aquest projecte permetrà disposar de circuits assistencials i sales d'espera específiques per nivell de gravetat segons el triatge, entre pacients adults i pediàtrics, així com en cas de més pressió assistencial per pacients positius per Covid-19. La recepció i l'entrada principal de l'hospital també serà remodelada per adaptar-la a aquests canvis.

Els locals llogats per acollir els serveis corporatius tenen una superfície de 800 metres quadrats i estan situats a l'avinguda Fiter i Rossell, enfront de l'hospital. Es preveu que a aquests nous locals es traslladin una setantena de professionals dels serveis corporatius i, més concretament, de les àrees de finances, sistemes d'informació, gestió de persones, assessoria jurídica i contractació pública. Aquests serveis estan actualment ubicats a les plantes baixes del centre hospitalari i de la Clínica Verge de Meritxell.

Els treballs per dur a terme aquestes primeres fases tindran una durada d'uns dos mesos i començaran aquesta setmana. Posteriorment, s'iniciarà l'adaptació d'espais a la planta baixa de la Clínica Verge de Meritxell per a la implantació de nous serveis destinats a la gent gran i que seran prestats per l'equip del Servei d'Envelliment i Salut, donant resposta a les necessitats derivades de l'envelliment i la cronicitat.

stats