Política 19/07/2017

Pallarés pregunta al Govern sobre les comissions rogatòries dels últims cinc anys

La consellera general liberal sol·licita saber a través de quines vies s'han rebut i si s'han executat o no, i quantes segueixen amb procediments oberts actualment

ARA Andorra
1 min
La consellera general liberal Judith Pallarés. / Ld'A

Andorra la VellaEl grup parlamentari liberal ha entrat una pregunta escrita al Govern per saber “quin és el procediment que es duu a terme davant d’una sol·licitud de comissió rogatòria” i tot un seguit de dades sobre les comissions rogatòries rebudes durant els últims cinc anys, segons informa la formació en un comunicat.

La consellera general Judith Pallarés ha registrat la pregunta a l’executiu per saber el nombre total de comissions rogatòries rebudes des del 2012 i a qui han anat adreçades, sigui al ministeri d’Exteriors o a les autoritats judicials andorranes. També se sol·licita saber a través de quines vies s’han rebut aquestes comissions i si s’han executat o no, i quantes segueixen amb procediments oberts actualment.

Entre el seguit de qüestions adreçades a Govern s’inclou saber “en quants casos s’ha permès a agents d’autoritat estrangers assistir a l’execució de les comissions rogatòries” i el nombre de vegades que les autoritats andorranes s’han desplaçat a l’estranger pel mateix motiu.

Per últim, Pallarés també vol que saber quins són els països que han enviat comissions rogatòries i una relació dels delictes investigats i perseguits per cada estat.

stats