Política 16/10/2015

Ld’A es presentarà en solitari a Andorra la Vella i reserva Gallardo com a últim recurs

L’actual conseller general i president dels Liberals confirma que “arribat el cas” es presentaria com a candidat a cònsol major però creu que no serà necessari

J.d.
2 min
Jordi Gallardo i Josep Pintat / J.D.

Andorra la VellaDesprés del congrés ordinari dels Liberals celebrat aquest dijous al vespre, el comitè parroquial d’Andorra la Vella es va reunir per valorar la situació de cara a les eleccions comunals. Precisament, el comitè “en bloc” va decidir de manera “ferma”, com ha explicat el conseller Jordi Gallardo a l’ARA.ad, que es presentarà com a Liberals+Independents i ha descartat qualsevol coalició amb altres partits, després que no hagin arribat a bon port cap dels acostaments que s’han mantingut.

Pel que fa a la seva situació personal, Gallardo ha confirmat que abans de l’estiu el comitè li va fer “un primer sondeig” per veure si estaria interessat a encapçalar la llista liberal de la capital. El president de Ld’A ha reconegut que ell es va posar a la seva disposició, tot i que considera que “hi ha d’altres persones que poden assumir aquest repte important i maco alhora”.

Gallardo ha insistit que no és la primera opció i que el comitè està esperant la resposta d’altres possibles candidats independents i del partit, “quatre o cinc”, ha dit. L’objectiu és “buscar un equilibri” i “no només mirar de portes endins sinó de portes a fora”. A més a més, el conseller liberal ha avançat que la llista estaria definida a partir del tercer lloc amb membres del comitè parroquial que ja han confirmat la seva disponibilitat. No obstant això, arribat el cas, Gallardo “ho faria, tot i estar content al Consell General”, però creu que no serà necessari.

Gallardo ha insistit que el tàndem que encapçali la llista no estarà tancat fins als últims dies. “Fer llistes costa a tot arreu i més en un any que véns de fer unes generals i especialment en un moment que costa fer el pas a la política si no hi estàs immers”, ha afegit el conseller general. Gallardo creu que en una societat com l’andorrana significar-se políticament “sovint pot comportar alguns riscos”, però ha insistit que a Andorra la Vella “no tenim més dificultats que a altres llocs” i ha celebrat l’oportunitat que té el partit de presentar-se, “després de molt de temps”, com a una opció política a Andorra la Vella.

stats