Política 07/10/2015

Mandicó (a Riba): "Quan tens un càrrec públic no n'hi ha prou amb fer veure que treballes"

El Comú de Canillo accepta la renúncia del conseller Ricard Riba i el cònsol major lamenta que no n'hagi explicat els motius reals

Ana
2 min
Els cònsols de Canillo aquest dimecres després de la sessió de Comú / M.T.(ANA)

CanilloEl ple del Comú de Canillo ha votat favorablement aquest dimecres l'acceptació de la renúncia del conseller comunal Ricard Riba, i el cònsol major, Josep Mandicó, ha lamentat que Riba al·legués motius personals en la carta de renúncia i que posteriorment hagi carregat contra el Comú assegurant a RTVA que s'ha sentit menystingut per l'equip comunal. El cònsol ha lamentat que el fins ara conseller no li comuniqués els motius reals de la renúncia ni manifestés el seu desacord en relació al reglament que es va aprovar per penalitzar salarialment els consellers que no assistien a un mínim de reunions de comissió. En aquest sentit, ha destacat que "les assistències són importants tant pels membres del Comú com per la ciutadania", i que "el que no pots fer és tenir un càrrec públic i no treballar bé, no n'hi ha prou amb fer veure que treballes, s'ha de treballar".

El cònsol major de Canillo, Josep Mandicó, ha volgut respondre a les declaracions fetes a RTVA per Ricard Riba -en què assegurava sentir-se menystingut per la resta de l'equip- assegurant que “nosaltres hem intentat tractar tothom igual” i que en tot cas Riba mai va comunicar el seu malestar davant seu, sinó que l'única queixa que va formular va ser per la rebaixa salarial. En aquest sentit, ha lamentat que inicialment al·legués motius personals i que posteriorment hagi carregat contra el Comú.

En referència a la rebaixa salarial que se li va aplicar, Mandicó ha volgut destacar que “si es prenen mesures dràstiques és perquè hi ha un problema, i el que no pot dir és que no se sabia”, perquè es va votar un reglament “i els reglaments s'han de respectar”. El que havia d'haver fet Riba, segons el cònsol, és manifestar el seu desacord amb el reglament en el moment de la votació. Mandicó ha estat contundent i ha assegurat que “el que no es pot fer és tenir un càrrec públic i no treballar bé, no n'hi ha prou amb fer veure que treballes”.

Mandicó troba "lícit" que vulgui presentar-se amb una altra força política

D'altra banda, en relació el fet que ara l'exconseller es mostri disposat a formar part d'una llista alternativa als propers comicis, el cònsol major ha dit que això és totalment lícit ja que pot presentar-se amb qui consideri convenient, i li ha desitjat “que li vagi molt bé”. A més, ha afegit que “qui més qui menys ja s'imaginava les seves intencions” tenint en compte que ha deixat el Comú “a tres mesos de les eleccions quan la polèmica va tenir lloc fa 6 o 7 mesos”. Mandicó també ha manifestat que durant els quatre anys de mandat sense rivals polítics “hem estat molt conscients que no teníem oposició i per això hem treballat i discutit molt més els temes”.

Finalment, Mandicó ha informat que segueix treballant en la confecció de la candidatura que encapçalarà, i ha ressaltat que la rebaixa de 14 a 10 consellers “és un canvi bastant dràstic” que fa que la reflexió en el moment de triar les persones sigui més complicada, perquè “encara que hi volguéssim tornar tots, seria impossible”.

stats