Política 18/10/2016

El PS i SDP insisteixen a demanar la dimissió d'Alcobé

Els partits que conformen el grup parlamentari mixt coincideixen que el ministre ha perdut la legitimitat per portar a terme la reforma de la Funció Pública

M.b./f.a.
2 min
El grup parlamentari mixt durant una sessió al Consell General

Andorra la VellaEl Partit Socialdemòcrata segueix insistint que l'única sortida per al ministre d'Administració Pública, Transports i Telecomunicacions, Jordi Alcobé, és la dimissió, després d'haver-se fet pública la seva vinculació amb BPA. La consellera general Rosa Gili considera que les reclamacions dels sindicats són “legítimes i previsibles” perquè el ministre “ha perdut la legitimitat per tirar endavant la Llei de la Funció Pública”.

Gili ha emfatitzat que precisament els funcionaris tenen una clàusula que els impedeix fer una altra feina, similar a la que té el ministre, i ell no l'ha respectat, motiu que “fa enfadar encara més el sector”. Tot i que el ministre ha reconegut les irregularitats, Gili considera que no és una excusa per justificar la seva continuïtat, i ha remarcat l'obligació que tenen les institucions públiques de ser legals, ja que “si ni els ministres respecten les lleis, ja podem plegar tots”.

La consellera socialdemòcrata s'ha posat del costat dels funcionaris i ha assegurat que DA els ha estat desacreditant des que va entrar al Govern.

SDP acusa el Govern de dur Andorra a "l'anarquia" pel cas Alcobé

SDP no entén com el cap de Govern, Toni Martí, no ha destituït el ministre d'Administració Pública, Transports i Telecomunicacions, Jordi Alcobé, després que aquest posés el càrrec a disposició de Govern arran de reconèixer que va compatibilitzar la seva tasca al capdavant del Ministeri amb la d'assessor a Banca Privada d'Andorra (BPA). Els progressistes insisteixen que Alcobé ha vulnerat l'article 4.5 de la Llei de Govern i el veuen "deslegitimat" per pilotar la reforma de la Funció Pública. Alerten, a més, que no destituir el ministre fa que el Govern "projecti una mala imatge del país a l'exterior".

"No entenem com transcorreguts uns dies des de les declaracions del ministre d'Administracions Públiques, Jordi Alcobé, qui avui a més, ha afegit que se sent legitimat, el seu cap Toni Martí el manté en el càrrec", ha qüestionat el conseller general d'SDP, Víctor Naudi. El conseller general assegura que Alcobé ha vulnerat la Llei de Govern per cobrar per uns serveis a BPA quan ja era ministre. "Vist que el senyor Alcobé va reconèixer públicament que durant un any i mig va estar solapant l'activitat privada, cobrant una retribució, alhora que feia de ministre, això és un clar incompliment de la Llei de Govern, en l'article 4.5", ha explicat el conseller general d'SDP.

SDP entén que, "per dignitat", Alcobé no hauria d'haver posat el càrrec a disposició del cap de Govern, sinó que hauria "d'haver dimitit directament". "Si qui ha de fer complir les lleis, en primera instància, és el Govern, i aquest no ho fa, entrem en una manca de respecte a l'Estat de Dret, d'on ens allunyem alhora que ens apropem a un Estat anàrquic", ha dit Naudi, qui ha acusat l'actual Govern de "projectar una mala imatge" d'Andorra a l'exterior.

stats