Política 14/10/2016

PS i SDP preocupats per l'incompliment de la Llei del Govern per part d'Alcobé

Naudi diu que el ministre hauria de dimitir de manera immediata mentre que Gili anuncia que faran un seguit de preguntes al Govern per esclarir els dubtes generats

Ana
2 min
Una imatge dels consellers de l'oposició al Consell General / M.F. (ANA)

Andorra la VellaTant des de Socialdemocràcia i Progrés com des del Partit Socialdemòcrata s'han manifestat aquest divendres sobre les paraules del ministre d'Administració Pública, Transports i Telecomunicacions, Jordi Alcobé, posant en relleu que el que queda clar és que el ministre va incomplir l'article 4 de la Llei del Govern que estipula que els membres de l'Executiu només poden exercir les funcions públiques derivades de la seva pertinença a aquesta administració i els dubtes que aquest afer els genera.

Així, la consellera general del PS, Rosa Gili, ha dit que després de les explicacions d'Alcobé, se'ls generen "moltíssims dubtes" que volen que siguin resolts i per això ja pensen en formular un seguit de preguntes perquè siguin respostes pel Govern. Gili considera que les explicacions donades fins ara han estat "parcials" i volen que es donin tots els detalls. Per tant, ha dit, en faran un seguiment ajustat d'aquest assumpte per poder saber què és el que ha passat realment.

Pel que fa a les paraules del cap de Govern aquest divendres al migdia, apel·lant a l'interès general i criticant que hi hagi consellers generals que han estat molt "incisius" en els assumptes que han anat sorgint al voltant dels diferents ministres, Gili ha remarcat que ells també vetllen per aquest interès i que es limiten a fer la feina de control que correspon a l'oposició. A més, ha rebutjat entrar a valorar si hi ha alguna estratègia per fer caure el Govern, tal com ha comentat Martí. Per això, ha volgut desvincular el fet que hi hagi actuacions de certs ministres que generen "dubtes" de les paraules de Martí i ha dit que el que no ha de fer és "embolicar la troca i amagar les vergonyes".

Per la seva banda, el president suplent del grup parlamentari mixt i conseller d'SDP, Víctor Naudi, creu que Alcobé hauria de dimitir de manera immediata davant el fet que s'hagi incomplert la llei que regula el funcionament de l'Executiu i diu que s'està "fregant el ridícul". A més, considera que la credibilitat exterior del país es pot veure afectada ja que es pot arribar a donar la imatge que "no s'està respectant l'Estat de dret".

A l'igual que Gili no ha volgut entrar a valorar si hi ha una campanya en contra del Govern però creu que el que hauria de fer Martí és "prendre mesures", tancar aquests assumptes relacionats amb els diferents ministres i "posar-se a treballar" per resoldre qüestions importants per al país. És més, tem que en el cas d'Alcobé acabi passant com amb l'exconsellera Meritxell Mateu i d'aquí a uns dies hagi de dimitir.

Pel que fa al fet que el cap de Govern hagi manifestat que si es tenen proves, que es vagi a la Fiscalia, Naudi ha remarcat que ells es limiten a fer la feina de control com a oposició i que si cal la Fiscalia pot actuar d'ofici.

stats