Política 01/10/2017

Llargues cues per poder votar a la Seu d'Urgell

Les meses electorals s'han constituït cap a les 8 i a les 9 hores s'ha iniciat la votació

M.t. / C.b.
2 min
Un home espera que el sistema informàtic validi el seu DNI per poder votar / M. T.

La Seu d'UrgellEls veïns de la Seu d'Urgell han començat a votar a les 9 hores del matí als sis col·legis de la ciutat. Tot i que inicialment la votació s'ha iniciat amb normalitat, cap a les 9:30 hores els serveis policials de l'Estat han intervingut l'aplicatiu de la Generalitat per votar. La Generalitat finalment ha resolt els problemes informàtics i a partir de les 10 hores ja es podia tornar a votar amb normalitat.

Els Mossos d'Esquadra han passat per tots els locals de votació a primera hora del matí, però no han intentat accedir. Han demanat pels responsables i han aixecat acta amb el nombre de persones que hi havia. En alguns punts de votació han amenaçat amb la intervenció. Cap a les 11 hores, però, una desena d'agents s'han presentat a l'Arxiu Comarcal per intentar clausurar el col·legi i han bloquejat l'entrada als votants.

A la resta de col·legis, al llarg del matí les votacions han transcorregut amb relativa normalitat, però amb molta lentitud a causa dels problemes informàtics. La validació del vot pot trigar entre tres segons o passar del minut, de manera que s'han format llargues cues davant dels punts de votació. Alguns veïns, fins i tot, han optat per apropar-se a pobles més petits dels voltants amb menys aglomeracions de gent, tenint en compte que es pot votar en qualsevol punt.

Cap a les 8 hores ha estat quan les meses dels diferents punts de votació de la Seu d'Urgell han estat constituïdes. A la sala Sant Domènec La presidenta d'Òmnium cultural de la Seu d'Urgell, Núria Oliva, ha portat les dues urnes, que han estat rebudes amb aplaudiments. S'ha demanat als assistents que sortissin fora de la sala per tal d'informar del funcionament als membres de les meses. Un grup de bombers s'ha apropat a la sala per donar suport i també han estat rebuts amb aplaudiments.

Des del Comitè de Defensa del Referèndum han fet una crida perquè la gent es quedi als seus col·legis fins i tot quan hagi votat, per tal de defensar les urnes i evitar que siguin requisades. També s'ha demanat que els veïns portin aigua i menjar a les cues i, especialment, a la gent que continua protegint l'Arxiu Comcarcal. "Votar i marxar no serveix de res si el col·legi queda sol i s'enduen l'urna", asseguren els missatges que han fet circular a través de xarxes socials i canals de comunicació privats.

stats