Política 26/07/2017

El nou ministeri d’Economia, Competitivitat i Innovació també es queda amb el departament de Transports

Exteriors tindrà un departament d'Afers Europeus perquè "tota la negociació de l’acord d’associació es pugui concentrar en un sol ministeri", afirma Cinca

Ana
2 min
El ministre portaveu, Jordi Cinca, durant la roda de premsa posterior al consell de ministres. / M. M. (ANA)

Andorra la VellaLa reestructuració que el Govern va materialitzar el 17 de juliol amb el jurament dels nous càrrecs s’ha acabat de redefinir aquest dimecres, arran de la celebració del consell de ministres. En la roda de premsa posterior, el ministre portaveu, Jordi Cinca, ha explicat que tant el ministeri d’Economia, Competitivitat i Innovació com el d’Afers Exteriors han validat aquest dimecres la reestructuració interna.

D’aquesta manera, el ministeri que ara encapçala Gilbert Saboya passarà a controlar el departament de Transports, una competència que fins al moment ostentava Jordi Torres com a ministre d’Ordenament Territorial. A aquest canvi de competències, que fins ara no es coneixia, se li afegeix que el ministeri d’Economia, Competitivitat i Innovació també controlarà la secretaria d’Estat de Diversificació Econòmica i Innovació i la secretaria d’Estat de Comerç i Competitivitat, aquesta última fins ara sota el control del ministeri de Turisme.

Per la seva banda, el ministeri d’Afers Exteriors, que a més dels dos departaments actuals, Afers Bilaterals i Consulars i Afers Multilaterals i Cooperació, també controlarà el departament d’Afers Europeus. Així doncs, la nova ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, coordinarà de manera més concentrada les relacions de les institucions andorranes amb les europees. “La idea és que tota la negociació de l’acord d’associació amb la Unió Europea es pugui concentrar en un sol ministeri de manera principal i central”, ha destacat Cinca. El departament també servirà per col·laborar amb altres departaments del Govern per tal de promoure la cooperació d'Andorra amb la Unió Europea.

Sota aquests tres departaments, el ministeri de Maria Ubach tindrà sota responsabilitat els afers bilaterals, consulars, d’Unió Europea, multilaterals i de cooperació al desenvolupament. Els tres departaments compten amb el suport transversal de l’àrea d’Afers Generals i Jurídics. A més, el ministeri comptarà amb l’àrea de Cooperació Transfronterera i d’Afers Bilaterals de Proximitat.

stats