Publicitat
Publicitat

Centenars de persones gaudeixen amb l'actuació central de l'esbart i els gegants de Sant Julià

El ball més aclamat d'aquest dilluns de Festa Major ha estat el de la Marratxa, la dansa tradicional de Sant Julià de Lòria

La Festa Major de Sant Julià de Lòria ha viscut aquest dilluns el punt culminant dels actes tradicionals, amb la Passa i el Ball Cerdà al matí, i l'actuació de l'Esbart Laurèdia i dels gegants i gegantons a la tarda, que ha culminat amb el Ball de la Marratxa, una dansa que representa la unió d'Andorra, amb dos balladors com a coprínceps i sis dansaires representant les antigues sis parròquies.

A l'acte, celebrat a la plaça Major, s'hi han aplegat centenars de persones, amb les autoritats de la parròquia a primera fila. Entre els assistents, no han faltat els cònsols i consellers de la parròquia, consellers generals lauredians, el ministre de Salut i la subsíndica general.

L'acte ha comptat amb un ampli repertori de danses, incloent el grup de bastoners, així com el popular ball de la Dama Blanca i el Rei Moro que han interpretat els gegants, i el ball dels gegantons Julià i Canòlich.