Més enllà dels valsos i les polques

L'ONCA torna a oferir el tradicional concert de Cap d'Any sota la batuta de Francesc Prat

L’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra ha ofert aquest dimarts el tradicional concert de Cap d’Any que ha estat dirigit per Francesc Prat, que s’estrenava en la direcció de l’ONCA. Sota el títol ‘Valsos, polques i molt més’, s’ha volgut oferir al públic, que ha omplert l’Auditori Nacional, un concert diferent, fent èmfasi precisament en el “molt més” del títol.

Prat ha explicat que per ell ha estat “un honor i una alegria” dirigir l’ONCA i més en aquest tradicional concert de Cap d’Any en el qual ha volgut que els valsos i les polques fossin presents, “ja que n’hi ha d’haver perquè és normal en aquesta època de l’any” però en el qual s'ha anat més enllà per oferir altres obres, “altres tipus de polques i valsos” més enllà dels vienesos. Així, el programa ha inclòs peces de Franz Schubert o Gioachino Rossini, que a principis del segle XIX estaven “de moda a Viena”. És a dir, s’ha volgut obrir la porta a reflectir el que els valsos i les polques vieneses van representar en altres compositors i "en quin context" van néixer aquestes composicions.

El concert ha arrencat, així, amb ‘Obertura en estil italià en do major’ de Schubert, per continuar amb ‘Masques et bergamasques’ de Gabriel Fauré. Tot seguit l’orquestra ha ofert ‘La danza’ de ‘Les soirées musicales’ de Rossini i ha continuat amb ‘Pizzicato-Polka’ de Johann Strauss; ‘Circus Polka’ d’Igor Stravinsky; ‘Annen-Polka’ d’Strauss; ‘La valse triste’, de Jean Sibelius, han completat el programa, per cloure amb ‘Vals de l’Emperador’, novament d’Strauss.