Música de gralles per descobrir Escaldes-Engordany

El grup Quatre Quarts oferirà un concert dimarts vinent a la plaça d'Engordany

La música de gralles omplirà Escaldes-Engordany la nit de dimarts 27 d'agost. A les 22 hores, a la plaça d'Engordany, tindrà lloc l'actuació del quartet de gralles, Quatre Quarts, amb motiu de les Nits d'estiu als museus ( CAEE) i la ruta del camí hidroelèctric d'Engolasters, organitzada pel comú de la parròquia amb la col·laboració de l' Orquestra Nacional Clàssica d'Andorra (entitat impulsada pel Govern i la Fundació Crèdit Andorrà).

L'actuació s'emmarca en una doble activitat que començarà a les 20.30 hores amb una passejada, que tindrà el punt de sortida en el Centre d'Art d'Escaldes-Engordany (CAEE), per la memòria de l'Andorra de principi del segle XX, a partir de l'arquitectura tradicional conservada, i continuarà a les 22 hores, a la plaça d'Engordany, amb l'actuació del quartet de gralles Quatre Quarts, formada per Jordi Mestres, gralla dolça; Jaume Aguza, gralla dolça; Pau Puig, gralla baixa, i Daniel Carbonell, gralla subbaixa.

"Fa temps, l'aparició de la gralla baixa ens va obrir les portes a noves possibilitats, consolidant-se dins la formació de tres gralles i timbal, una formació versàtil tant per a carrer com per a concert", diu Mestres que afegeix que recentment el constructor Ton Munné ha creat la gralla subbaixa que ells han volgut explorar. "Dues gralles dolces, una baixa i una subbaixa conformen una agrupació nova i inèdita que, per tant, està mancada d'un repertori propi. El quartet de corda o de saxos són agrupacions exitoses de la música clàssica i ens proporcionen molt material fàcilment arranjable per començar a experimentar amb la nostra nova formació", conclou.

Per assistir a l'activitat gratuïta, cal fer la reserva prèvia obligatòria al CAEE.