Publicitat
Publicitat

Els Pets omplen l'Auditori Nacional amb un repertori intimista

El grup de Constantí ha inaugurat la 33a edició del Festival Narciso Yepes Ordino i Fundació Crèdit Andorrà

El grup català Els Pets han inaugurat aquest divendres la 33a edició del Festival Narciso Yepes Ordino i Fundació Crèdit Andorrà. Ho han fet omplint gairebé totes les localitats de l'Auditori Nacional amb un repertori dels temes pop més tranquils de la seva discografia i acompanyats de la Gran Orquestra Petita, una secció d'instruments de corda i vent. El concert, que ha mostrat la part més intimista del grup de Constantí, ha estat basat en un repertori de temes a partir de l'àlbum 'Respira', del 2001, i forma part de la gira d'aquesta tardor per commemorar els seus 30 anys sobre l'escenari.

Amb el títol 'Els Pets Trespuntzero' el grup de pop-rock tarragoní ha volgut celebrar el seu trentè aniversari dalt dels escenaris i ho ha fet amb un doble format. D'una banda, durant l'estiu han fet una gira en què han repassat els temes més destacats de la seva carrera seguint el seu format de concert més habitual i mogut.

De l'altra, aquesta tardor han posat en marxa, en paraules de Gavaldà, un format "més intimista i recollit del grup". Tal com ha detallat el cantant de la formació, es tracta de "la vessant de pop d'autor amb la qual ens sentim més còmodes i amb la qual hem estat treballant els últims quinze anys".

Gavaldà ha afegit que "una mica en broma diem que són els Pets del segle XXI, ja que el repertori que fem està basat en els temes que hem fet a partir de l'àlbum 'Respira', del 2001". Per a Gavaldà, doncs, aquest "és un concert de cares B, de les cançons més estimades del grup". Aquestes, ha afegit, "potser no són tan reconegudes, però sí que són conegudes, i creiem que és una bona manera d'acabar aquest aniversari".

El d'Ordino, de fet, és el tercer concert d'aquesta gira més intimista, després dels concerts fets a Sant Cugat i a Girona i que, segons Gavaldà, han tingut molt bona resposta.

Per a Reig, en aquest format, "el fet que es faci en auditoris i teatres on la gent està asseguda en llocs còmodes, amb una acústica fantàstica –com és el cas d'aquest auditori- ens permet alliberar-nos de la dictadura dels 'tempos' de les cançons".

"Quan toquem en les nostres gires de 'rock&roll', bàsicament en el circuit de festes majors, no ens podem permetre el luxe de fer tres cançons lentes seguides, perquè la gent deixa d'estar pel concert", ha explicat. En canvi, "quan estàs en una caixa negra, la gent només té la obligació de mirar-te i escoltar-te i sí que et pots permetre el luxe de fer-ho".

Per fer aquesta gira, els components habituals del grup estan acompanyats de La Gran Orquestra Petita, una secció de corda i vent. Plegats, doncs, "canviem l'energia per la subtilesa", en paraules de Reig, per interpretar cançons com 'Agost', 'Anar al cel i tornar', 'Dissabte' o 'Feliç'. Aquest fet, però, no impedeix al grup interpretar alguns dels temes més moguts, com ara 'Soroll'.

Veient la bona acceptació d'aquest format, Gavaldà ja ha avançat que "hi ha la possibilitat bastant seriosa" que tot plegat quedi recollit "en format digital".