Sant Julià i la Massana amplien el cicle Nascuts per llegir

Obertes les inscripcions a les biblioteques de les dues parròquies

"Les sinergies entre comuns serveixen per millorar i ampliar l’oferta cultural", ha afirmat la consellera massanenca, Jael Pozo, durant la presentació aquest dimecres de la nova edició del cicle Nascuts per llegir, el segon cicle conjunt que organitzen Sant Julià de Lòria i la Massana. Després de la primera temporada –que va tenir lloc de febrer a juny– ara arrenca la segona part, amb set sessions, una més que l’anterior.

El conseller lauredià, Josep Donsión, ha destacat la importància d’oferir activitats en la franja d’edat que va dels 0 als 3 anys, ja que cal tenir en compte que els pares no sempre tenen disponibilitat horària. Per això el Nascuts per llegir es fa els dissabtes al matí, alternant les biblioteques de les dues parròquies, cosa que permet que sigui una activitat ideal per fomentar la relació entre pares i fills.

El tret de sortida serà el 21 de setembre, a la Biblioteca Comunal Antoni Morell de la Massana, amb un proposta a càrrec d’una companyia del país, Sonadons, formada per Miriam Manubens i Anhaí Pinoargotti, que oferiran un taller de música, en què es jugarà amb els ritmes, els sons i els moviments. El cicle continuarà a la sala Llar de Foc de Sant Julià amb 'Contes al castell', un conjunt de rondalles a càrrec de La minúscula (28 de setembre). Excepcionalment, al dia següent s’ha programat, en diumenge, la sessió 'Anem a caçar un orc', amb Olga Cercós, que explicarà una història fantàstica d’aventures. La mateixa contacontes presentarà 'El circ ha arribat', amb els animals com a protagonistes (19 d’octubre). La següent proposta anirà a càrrec de Montse Dulcet, que portarà 'Rebel·lió a la cuina' (26 d’octubre). El cicle es tancarà amb 'Contes que respiren calma', de nou, amb Olga Cercós (13 de novembre) i 'La medusa perduda', amb Eva González (30 de novembre).

Els bibliotecaris de Sant Julià i la Massana, Beth Gil i Xavi Àlvarez, han recordat que aquesta activitat va néixer, impulsada des del Govern, per introduir els infants al món dels llibres però també perquè es familiaritzin amb les biblioteques des de ben petits. També destaquen que les places són limitades i cal reserva prèvia a qualsevol de les dues biblioteques. Les inscripcions es poden fer des d'aquest dimecres mateix.