L'animalitat de l'home exposada des del carrer fins a l'Artalroc

L'objectiu de la mostra de Samuel Salcedo és donar visibilitat a la zona alta d'Escaldes i conduir els visitants al centre d'exposicions

Nou cares de síntesi de persona en forma de bola i fetes d'alumini recorren els carrers de la part alta de la parròquia formant un circuit fins arribar al cor de l'exposició. El centre Artalroc presenta un conglomerat d'obres de l'autor Samuel Salcedo que parlen sobre l'animalitat dels éssers humans i busca que els visitants es vegin reflectits.

Salcedo ha treballat sobre la idea d'aquesta màscara que tenen les persones per amargar-se i disfressar-se per tal d'explicar com es veu a si mateix i com veu als altres. Mitjançant diferents llenguatges, tant poètics com narratius, sempre busca el to d'humor i divertit. La seva intenció és fer de l'art un element accessible per a les persones que no estan acostumades a veure'l i entendre'l. D'aquesta manera, trenca la distància que molts cops es crea entre artista i visitant, com bé ha afirmat. L'autor usa els animals perquè considera que són un concepte de proximitat amb les persones i, segons ha explicat, se'ls atorguen "sentiments sense sentit".

L'inici del recorregut comença al carrer Santa Anna amb tres escultures, segueix pel Centre d'Art d'Escaldes, continua pel Museu Carmen Thyssen Andorra i el Prat Gran i finalitza a l'Artalroc. Una iniciativa plantejada des del Govern i el comú d'Escaldes-Engordany per tal d'apropar la cultura i enriquir els carrers de la parròquia. "La proposta està emmarcada a donar visibilitat a la part alta de la parròquia així com guiar els visitants camí a l'Artalroc", ha afirmat Sílvia Riva, ministra de Cultura i Esports.

La cònsol major escaldenca, Trini Marín, ha mostrar el seu interès per adquirir algunes de les obres per a Escaldes, tal i com ja ha fet en anteriors exposicions. "La proposta l'hem fet, ja ho he demanat al ministeri de Cultura. Des d'Escaldes estem compromesos amb la cultura i enriquir aquestes zones, m'agradaria", ha afirmat Marín.