Cultura 16/09/2020

Satisfacció per la participació a la Setmana del llibre en català

Els llibres de Vergés, Arasa, Joan Muntané i Carles Gel, entre els més llegits

Ana
2 min
L’estand d’Andorra a la 38a Setmana del llibre en català. / SFG

Andorra la VellaL’àrea de Lectura Pública i Biblioteques fa un balanç "satisfactori i positiu" de la participació de l’estand d’Andorra a la 38a Setmana del llibre en català. La paradeta, instal·lada de manera conjunta entre el ministeri de Cultura i Esports, l’Associació d’Editors d’Andorra i l’Associació Llibre del Pirineu, ha comptat amb "una bona afluència de públic així com també s’han registrat bones dades pel que fa a la venda dels exemplars exposats", tal com han informat des de l'executiu.

L’estand d'Andorra oferia 172 títols diferents i en total s’han venut 119 llibres, una dada lleugerament inferior a la registrada l’any passat. Malgrat això, s’ha de tenir en compte que a causa de la situació sanitària actual la fira ha reduït a la meitat els dies d’obertura.

Els títols més venuts han estat 'Història d’Andorra en 11 claus', d’Oliver Vergés, d’Anem Editors; 'Les oliveres i altres paisatges perduts', d’Eva i Assumpta Arasa, d’Edicions Salòria; 'Fruits silvestres, mengívols i tòxics de Cerdanya i Capcir', de Joan Muntané Bartra, d’edicions Salòria; '86 itineraris. Andorra, les millors ascensions i excursions', de Carles Gel, d’Editorial Andorra i 'Cerdanya en família', de Manel Figuera, d’Edicions Salòria.

Aquesta Setmana del llibre en català 2020 ha estat molt especial, ja que s’ha celebrat enmig de la pandèmia i de la crisi sanitària. Per aquesta raó, els organitzadors de la setmana han decidit fer la fira al Moll de la Fusta, reduir-ne la durada i proposar menys activitats. Tot i no haver pogut celebrar el dia dels Pirineus el 8 de setembre, l’acceptació de les activitats proposades per donar a conèixer tant la producció editorial d’Andorra i del Pirineu com els escriptors del Principat ha estat molt positiva, valoren des del Govern.

stats