Publicitat
Publicitat

Una vintena de bandes portaran la música del país al Jambo Street Music

Hi haurà un espai de grups acústics, un altre de corals modernes, un tercer d'escoles de música per mostrar el potencial dels estudiants d'Andorra, un de grups de rock a les places més grans i un últim amb un format més clàssic que comptarà amb dos grups de l'ONCA Bàsic i Landry Riba.

Del 25 al 27 de juny el Centre Històric d'Andorra la Vella s'omplirà de música per acollir la segona edició del Jambo Street Music, que enguany està organitzat per músics del país i el Comú de la capital. Hi participaran una vintena de bandes amb 80 músics que representen "tots els estils al país".

A més d'aquest factor d'aparador de les formacions del país, el Jambo Street Music vol "donar la benvinguda als que caminin pel centre històric" (ja que jambo vol dir hola en swahili) i seguir l'esperit de les Jam sessions d'unir músics per improvisar i "passar-s'ho bé", com ha indicat un dels organitzadors, Oriol Vilella, explicant l'origen del nom del festival.

Les actuacions es divideixen en cinc tipus i tindran lloc a la plaça Príncep Benlloch, a la placeta de Sant Esteve, a la plaça Consòrcia, al Cap del carrer i a la plaça Guillemó. Hi haurà un espai de grups acústics, amb bandes de dos o tres músics, que sobretot oferiran versions; un altre de corals modernes, un tercer d'escoles de música per mostrar el potencial dels estudiants d'Andorra, un altre de grups de rock a les places més grans i un últim amb un format més clàssic que comptarà amb dos grups de l'ONCA Bàsic i Landry Riba que presentarà el seu nou disc.

Un altre dels atractius és l'espectacle vertical de divendres 26 de juny 'Likantropika' a la placeta Sant Esteve. Comptarà amb "projeccions i músics integrats en un edifici", ha avançat Vilella. La idea és que es repeteixi cada any amb alguna proposta d'espectacle vertical d'algun grup del país.

A més, dijous hi haurà la projecció a l'aire lliure del film de Clint Eastwood, 'Jersey Boys', a la plaça Guillemó i dissabte tot el dia la Fira del disc de 2a mà.

Tancarà el festival el concert 360 de Gossos, amb el qual celebren el seu 22è aniversari. Serà una actuació "molt intimista, de proximitat; un final de festa molt adient per al Jambo Street Music", ha considerat l'organitzador.

El pressupost per a aquesta edició és de 30.000 euros i, com ha manifestat el cònsol major d'Andorra la Vella, Jordi Minguillón, no es volia deixar perdre aquest festival perquè dinamitza el Centre Històric i es vol convertir en una activitat "icònica" de cada any.