Compte enrere pel parc tecnològic

Gallardo ha assegurat, en unes jornades de treball amb una delegació del Quebec, que el projecte es durà a terme al llarg d'aquesta legislatura

Arran de la visita de membres del Govern a Mont-real, el despatx de representació diplomàtica i econòmica del Quebec a Catalunya ha contactat amb Andorra per tal de conèixer els aspectes que es han tractat i també impulsar relacions entre tots dos estats, segons ha assegurat el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo. Al llarg d'aquest divendres, s'ha mantingut una jornada de treball amb una delegació del govern del Quebec, encapçalada per Isabelle Dessureault, directora de l'oficina del Quebec a Espanya i Portugal, i Olivier Christophe Perez, responsable d'Afers Econòmics, en la qual Gallardo ha assegurat que al llarg d'aquesta legislatura es vol dur a terme el projecte del parc tecnològic amb un ecosistema d'empreses.

En aquest sentit, el ministre ha declarat que Andorra es vol inspirar en l' ecosistema d'empreses i d'innovació que té Mont-real, la capital de la intel·ligència artificial a partir del 2020. A més, ha afegit que durant la reunió han trobat punts d'entesa per tal d'impulsar col·laboracions entre totes dues regions com per exemple "en temes d'assessorament pel projecte del parc tecnològic". Gallardo s'ha mostrat satisfet per la voluntat de cooperació, no tan sols en l'àmbit tecnològic, sinó també en l'aspecte turístic, per tal de fomentar la col·laboració i la implicació amb el Cirque du Soleil, i en altres dominis com en el món de l'educació i la recerca. "Som dos països, independentment del tamany, que tenim una mentalitat des del punt de vista de la implicació del sector privat amb el sector públic molt similar", ha dit.

Pel que fa al parc tecnològic que es vol crear, Gallardo ha indicat que s'està estudiant la viabilitat del model pel que fa al tamany, ja que segons ha declarat, Andorra no necessitaria un model gran com el que poden tenir altres estats. "Segurament necessitem un parc tecnològic molt abocat a la recerca tecnològica", ha afirmat Gallardo, qui ha manifestat que la ubicació hauria de tenir la combinació de recerca juntament amb un ecosistema d'empreses, que hauria de permetre que "els emprenedors i la innovació del sector privat es barregin" amb una regulació específica i que "a partir d'aquí puguem impulsar la innovació" concentrant esforços del sector públic amb el sector privat.

Juntament amb el ministre, han pres part a les diverses sessions de treball, el secretari d'Estat de Diversificació Econòmica i Innovació, Marc Galabert; el director d'Actua Innovació, Marc Pons, i la directora d'Actua Empresa, Judit Hidalgo.