Publicitat
Publicitat

Crèdit Andorrà, Andbank, MoraBanc i BancSabadell asseguren que operen amb total normalitat al mercat domèstic i internacional

Exposen que l'anunci del FinCEN va provocar "que el sistema financer internacional en el seu conjunt restringís de manera molt significativa la capacitat operativa de BPA" però no dels altres bancs del país

Les quatre entitats bancàries andorranes Crèdit Andorrà, Andbank, MoraBanc i BancSabadell asseguren que operen amb total normalitat tant en el mercat domèstic com en el mercat internacional. Exposen que l'anunci del FinCEN dels Estats Units va provocar "que el sistema financer internacional en el seu conjunt restringís de manera molt significativa la capacitat operativa de BPA". En canvi, asseguren que això no ha afectat als altres bancs del país.

Les entitats bancàries andorranes han manifestat el seu suport a les actuacions efectuades tant pel Govern d'Andorra com per l'INAF després de l'anunci del FinCEN dels Estants Units per les presumptes males pràctiques per part de Banca Privada d'Andorra en matèria de blanqueig de capitals.

Segons exposen en un comunicat conjunt, la nota va provocar que el sistema financer internacional en el seu conjunt restringís de manera molt significativa la capacitat operativa de BPA. Així, reconeixen la intervenció de l'INAF a BPA per prevenir aquestes conseqüències i garantir la continuïtat operativa dels serveis bàsics i vetllar pel bon govern operatiu.