Publicitat
Publicitat

Els EUA consideren que el Govern d'Andorra actua responsablement en el cas BPA

La cònsol general dels Estats Units a Barcelona, Tanya C. Anderson, assegura que "seguim gaudint d'una excel·lent relació amb el govern d'Andorra" i afegeix que el director del Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN) "ha alabat la contribució del govern andorrà a la investigació i valora positivament el seu compromís d'investigar aquesta activitat fins al final"

El govern dels EUA considera que l'executiu d'Andorra està realitzant "un gran esforç" en la gestió de la crisi de Banca Privada d'Andorra (BPA) i que està adoptant mesures "de forma responsable", segons la cònsol general dels Estats Units a Barcelona, Tanya C. Anderson, tal com recull l'Agència Efe en una declaració en què Anderson assegura que "seguim gaudint d'una excel·lent relació amb el govern d'Andorra" i afegeix que el director del Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN) "ha alabat la contribució del govern andorrà a la investigació i valora positivament el seu compromís d'investigar aquesta activitat fins al final".

La cònsol general ha puntualitzat que la nota del Departament del Tresor consistia en un Notice of Proposed Rulemaking (anunci de proposta de norma), cosa que "com el seu nom indica, no és una norma definitiva" i assegura que des d'aleshores els dos governs estan en permanent contacte.

També afirma que existeixen "múltiples àrees de col·laboració entre els governs dels EUA i Andorra, que es reflecteixen en acords bilaterals presos els últims anys en els àmbits de la seguretat, de l'exempció de visat i de l'educació, aquesta última a través de l'acord bilateral Fulbright".