Publicitat
Publicitat

Fitch torna a rebaixar la nota de BPA i la situa a punt de la fallida

Aquest dilluns Fitch va rebaixar tres esgraons la qualificació del deute a llarg termini, de BB+ a B+, però aquest dimecres l'ha tornat a rebaixar, situant-la en RD, a punt de la suspensió de pagaments o liquidació

L'agència de qualificació creditícia Fitch ha tornat a rebaixar aquest dimecres la nota de BPA, deixant-la a punt de la fallida. Aquest dilluns Fitch va rebaixar tres esgraons la qualificació del deute a llarg termini, de BB+ a B+, però aquest dimecres l'ha tornat a rebaixar, situant-la en RD, a punt de la suspensió de pagaments o liquidació.

En un comunicat, Fitch reconeix que s'han adoptat aquestes mesures temporals per salvaguardar l'estabilitat de la institució, preservar els interessos dels clients i protegir, en última instància, la solvència i liquiditat de BPA. No obstant, Fitch considera que les restriccions en els moviments de comptes representen un impagament o l'incompliment d'una obligació amb un tercer, tot i que l'entitat no ha entrat oficialment en fallida o liquidació. L'agència creu que la liquiditat de BPA estarà sotmesa a una major pressió i que la seva solvència també es veurà impactada per la situiació.

Fitch revisarà la qualificació de BPA un cop es clarifiqui el futur de l'entitat, encara que l'escenari més probable, en la seva opinió, és que entri en liquidació.

Etiquetes