Grandvalira tanca l’estiu amb xifres d’afluència superiors a la temporada anterior

El tobogan Màgic Gliss s’estrena amb 25.000 passatges

Grandvalira ha aconseguit aquest estiu un creixement en afluència en totes les àrees de negoci, segons informa aquest dilluns el domini en un comunicat. L’oferta d'estiu s’ha ampliat aquest any amb més opcions d’oci a l’aire lliure i ha rebut una bona acollida per part dels visitants, principalment públic provinent de Catalunya, sud de França i Andorra. El Mon(t) Magic Family Park Canillo ha registrat 32.000 persones, una xifra superior a la temporada passada. Entre el seu ampli ventall d’atraccions destaca el tobogà alpí, Màgic Gliss, que ha superat els 25.000 passatgers en la seva estrena en campanya d’estiu. L’emblemàtica tirolina de més de 500 metres de longitud ha augmentat un 28% pel que fa a usuaris, així com ho han fet les visites guiades al Fornatura, un circuit per descobrir la flora i la fauna d’Andorra en alta muntanya en família.

Aquest estiu el Funicamp ha acollit més de 19.000 visitants, un 15% més que el 2017, el darrer any d’obertura del giny a l’estiu. Les xifres d’afluència són les segones millors en els set anys que el funitel ha operat en període estival. El mes d’agost ha rebut el gruix més important de visitants. L’1 de setembre, amb l’etapa de La Vuelta ciclista a Espanya, i el 8 de setembre ( Dia de Meritxell) també van destacar per rebre un alt volum de visitants, tant als Cortals d’Encamp com a Solanelles. De la seva part, les sortides amb 4x4 fins els Orris de Cubil i fins al Llac de Pessons han estat les activitats més sol·licitades del sector Encamp.

A l’hivern només els esquiadors hi poden arribar. A l’estiu, el llac de Pessons és freqüentat diàriament per excursionistes que segueixen la ruta dels llacs, o d’altres que van més enllà del sector Grau Roig de Grandvalira. Alguns dels visitants han fet ús del bus 4x4 per accedir al llac. Aquest servei també ha rebut més usuaris respecte l’any passat. Un any més, el Restaurant Refugi del Llac de Pessons, emplaçament situat amb vistes privilegiades al Circ de Pessons, és al capdavant dels establiments gastronòmics d’alta muntanya. El restaurant es mantindrà obert fins el 13 d’octubre.

En el seu tercer any d’activitat, el Refugi de l’Illa es troba entre els cinc primers refugis dels Pirineus amb més visites. Emplaçat a prop de 2.500 metres d’altitud, ha rebut més de 3.500 excursionistes durant l’estiu, un 45% més d’afluència respecte a l’any anterior. El Refugi de l’Illa romandrà obert fins el 31 d’octubre i tornarà a obrir les portes al desembre per a la campanya d’hivern.