Publicitat
Publicitat

López atribueix l’augment del PIB a les retribucions prèvies a l'IRPF

El mes de desembre del 2014, just abans de l'entrada en vigor de l'IRPF, es van registrar 16,5 MEUR més de retribucions que el mateix mes de l'any 2013

Pere López ha atribuït l’augment del PIB a l’entrada en vigor de l’IRPF o, més exactament, al fenomen que es va donar el mes de desembre del 2014, just abans de l’entrada en vigor del nou impost, quan, hi va haver “un increment de retribucions salarials molt importants”. La diferència entre el desembre del 2014 i el desembre del 2013, per exemple, és de setze milions d’euros, un fet que “té un impacte” sobre el PIB, segons López.

De fet, si el desembre del 2012 el Departament d’Estadística registrava una massa salarial de 92,5 MEUR i el 2013, de 91,7 MEUR, l’últim mes del 2014 la massa salarial del país va ser de 108,2 MEUR, una diferència que representa “un impacte” sobre el PIB.

“Si Martí vol treballar amb dades més reals, podria agafar les dades del total de retribució salarial dels quatre primers mesos del 2015 respecte al mateix període del 2014”, ha explicat el socialdemòcrata, que creu que les xifres mostrarien una davallada del PIB. Però independentment de les xifres, López creu que s’està fent així per “falsejar les dades d’origen i sense entendre el que estan patint dia a dia els empresaris i els professionals del país”.

El president del grup mixt ha emplaçat Martí a “més enllà de discursos” presentar “propostes de recuperació i reactivació econòmica, que és el que no ha fet en aquests temps i és el que el país està demanant”. En aquest sentit, López ha reconegut que “tenim ganes” de debatre al Consell General, en el debat d’orientació proposat pel cap de Govern, però ha lamentat que Martí faci “intervencions llarguíssimes de dues hores”, “plenes de retòrica” sense participar en la discussió.