Publicitat
Publicitat

Continuen les cues a les oficines de BPA

Aquest dimarts els clients ja han pogut començar a retirar fins a 300 euros dels caixers automàtics

Les principals oficines de Banca Privada d'Andorra (BPA) han tornat a registrar cues de clients que aquest dimarts al matí volien treure diners i interessar-se per l'estat dels seus comptes. Quan faltaven pocs minuts per a l'obertura al públic, una cinquantena de persones ja esperava davant de la seu central de l'entitat, a l'avinguda Carlemany d'Escaldes-Engordany. Les cues, tot i que menors, també s'han repetit a l'oficina de la plaça Rebés de la capital.

Entre els clients, cares de preocupació i frustració i, sobretot, poques ganes de parlar ni de ser enregistrats o fotografiats pels mitjans de comunicació, bàsicament estrangers, desplaçats fins al lloc. Alguns dels que sí que han volgut parlar han explicat que aquest dimarts no els han transmès cap novetat respecte dilluns: es manté la limitació de 2.500 euros setmanals i no se sap quan s'aixecarà la mesura.

L'única novetat és que, tal com han pogut constatar alguns clients, els caixers automàtics han començat a dispensar diners, fins a un màxim de 300 euros. Tot i això, a primera hora encara hi havia alguns problemes, i un client que no s'ha volgut identificar ha explicat a l'ARA Andorra que "igual que ahir, el caixer no m'ha deixat treure diners". L'únic que ha pogut fer ha estat consultar el compte, una acció que dilluns tampoc es podia fer. La seva principal preocupació, de fet, era poder treure diners del compte corrent, ja que "dels que tinc al dipòsit ja me n'oblido, de moment".  

Més endavant, però, la majoria de clients que han intentat treure diners des del caixer que hi ha a la mateixa seu de l'entitat sí que ho han pogut fer. Un resident francès, en comprovar que en podia treure des de la seva targeta, ha tornat amb la de la seva dona per tal d'aprofitar que "ara sí que dóna diners".Algunes de les persones que s'han apropat a l'entitat a treure diners han desistit en veure la cua que hi havia, i han assegurat que ja ho provaran d'aquí uns dies, quan confien que ja no n'hi hagi tantes. Un dels que sí que s'ha esperat per poder parlar amb un gestor ha estat Diego Suárez. Li han explicat que, de moment, les restriccions es mantindran aquesta setmana, i que la que ve "dependrà del que digui l'INAF".

La situació, ha explicat que l'afecta relativament, ja que "tampoc hi tenia gaires diners, i a més ja he donat ordre per canviar la nòmina de banc", una acció que asseguraven haver fet força dels clients que esperaven aquest dimarts davant de l'entitat.

És el cas de la Marta, que ha explicat que tant ella com el seu marit ja han obert un compte en un altre banc del país per domiciliar-hi la nòmina. La seva principal preocupació, però, és que tenen la hipoteca de la llar amb BPA "i ara no sabem què passarà ni com ens afectarà".

Comprensió amb la feina dels treballadors

Un matrimoni portuguès, mentrestant, ha explicat que el seu principal maldecap són els diners que tenen al dipòsit. "Qui té 2.500 euros al compte corrent? La majoria de gent els té al dipòsit, i no sabem quan els podrem recuperar", han lamentat.

Tot i això, han volgut lloar especialment "l'esforç que estan fent els treballadors del banc per no enfonsar-se davant nostre", i han assegurat que "amb la cara, ja paguen". Una altra de les clientes, la Carme, també s'ha mostrat comprensiva amb la feina que "van fent com poden, poquet a poquet" els treballadors del banc, i ha confiat que "això s'arreglarà aviat, perquè sinó la imatge que quedarà d'Andorra serà molt dolenta".