Publicitat
Publicitat

La importació de carburants creix un 3,3% al juny

El que més ha augmentat ha estat la gasolina sense plom, amb un 11,9% més respecte el mateix mes de l'any anterior

La importació de carburants durant el mes de juny ha estat d'11,49 milions de litres, xifra que suposa una variació percentual positiva del 3,3% respecte al mes de juny de l'any anterior. El carburant que més ha augmentat ha estat la gasolina sense plom, amb 2.265.924 litres importats; és a dir, un 11,9% més respecte el juny anterior. Pel que fa el gasoil de locomoció, ha crescut un 5,2% i, per contra, el fuel domèstic ha caigut un 15,2%.

En aquesta primera meitat del 2017, la importació de carburants ha estat de 87,92 milions de litres, el que suposa un descens del 0,1% respecte al mateix període de l'any 2016. En canvi, la tendència és positiva si es tenen en compte les dades acumulades els darrers dotze mesos, en els quals la importació de carburants ha crescut un 0,1%, amb un total de 177,76 milions de litres.

La importació de carburants del juny amb dades ajustades, un cop eliminades les variacions causades pels efectes del calendari i del període de l'any determinat, presenta una tendència estable respecte els mesos anteriors, tot i que negativa, caient un 0,1%.