Primer vol comercial procedent de Marsella

Una dotzena de professionals de turisme d’aquesta ciutat francesa arribaran aquest divendres a l'aeroport Andorra-la Seu

Coincidint amb l’arribada dels primers vols comercials a l’aeroport Andorra-la Seu organitzats per l’empresa urgellenca Grup Regina que connecten la Seu d’Urgell amb Marsella, Madrid i Palma de Mallorca, aquest pròxim divendres 9 de març arribaran una dotzena de professionals del sector turístic de la ciutat de Marsella que aprofitaran la seva estada per conèixer de primera mà la capital de l’Alt Urgell.

L’objectiu d’aquest Famtrip (viatge de familiarització) és aconseguir que aquests professionals del turisme de Marsella coneguin millor el producte i la destinació, establint una relació més directa i personal, per tal que donin a conèixer l’atractiu singular de la Seu d’Urgell i els seus voltants als potencials turistes procedents d’aquesta zona del sud de França.

La delegació marsellesa que visitarà la Seu d'Urgell està formada per representants d’agències de viatges, el president del comitè regional de 'randonée', membres d’una associació de Marsella que programa activitats i sortides per als seus membres i representants de l’Agència Catalana de Turisme a França.

La dotzena de professionals turístics que inauguraran la connexió entre Marsella i la Seu d’Urgell amb el primer vol que sortirà de l’aeroport de Marseille-Provence a les 7.10 del matí, amb destinació a l’aeroport Andorra-la Seu, aterraran a un quart de nou del matí a la pista alturgellenca.

La delegació de Marsella serà rebuda al mateix aeroport per les autoritats locals, encapçalades per l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, juntament amb els alcaldes de Montferrer i Castellbò, Albert Marquet, de Ribera d’Urgellet, Josefina Lladós, el president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Jesús Fierro, la directora de l’aeroport, Cristina Pastor, i el director president de l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Urgell, Miquel Àngel Sánchez.

Seguidament, seran traslladats a l’hotel El Castell de Ciutat (Relais&Châteaux) on se’ls hi oferirà un esmorzar de benvinguda. A les 11 del matí, s’iniciarà la visita guiada per la Seu d’Urgell per conèixer la Seu medieval, continuarà per les instal·lacions del Ràfting Parc i finalitzarà amb una visita a l’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat, que es culminarà amb un petit tast de formatge Cadí, que gaudeix d’Indicació Geogràfica Protegida (IGP).

A dos quarts de dues del migdia, se’ls hi oferirà un dinar de treball –amb la presència del director executiu de l’Agència Catalana de Turisme, Patrick Torrent– que tindrà lloc al Parador de Turisme de la Seu d’Urgell, on podran gaudir de plats elaborats amb productes del territori. El grup convidat retornarà cap a Marsella amb el vol que sortirà de l’aeroport Andorra-la Seu a les quatre i cinc de la tarda.

Aquest Famtrip (viatge de familiarització) ha estat organitzat conjuntament amb el Grup Regina, Turisme Seu, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell i Turisme de Catalunya.