Saludar-se amb el colze, tampoc estarà permès

L'OMS recomana evitar aquest gest perquè quan tossim ens tapem la boca amb aquesta part del cos

Primer van ser els guants, que van passar de ser imprescindibles a ser focus de contagi, i ara, és la salutació xocant els colzes. L'Organització Mundial de la Salut (OMS) recomana evitar aquest gest després que un estudi hagi constatat el risc de transmetre el coronavirus dient "hola" d'aquesta manera.

I és que els darrers mesos la població s'ha acostumat a apropar-se l'interior del colze a la cara per tapar-se la boca quan tus, i això podria focalitzar el virus en aquesta part del cos. A més, la salutació amb el colze obliga les dues persones a apropar-se a menys d'un metre de distància, un fet que aniria en contra de les mesures sanitàries establertes a escala mundial.

La nova proposta de l'OMS és... posar-se la mà al cor. Ara bé, si no us acaba de fer el pes, sempre es pot recórrer a la proposta que va fer la cancellera alemanya, Angela Merkel, a l'inici de la pandèmia: mirar els ulls de l'altra persona durant uns segons i mantenir el somriure una estona; una proposta que el vostre interlocutor pot arribar a entendre de dues maneres, o que us falta un bull, o que voleu alguna cosa més que una simple amistat.