Microsites 25/01/2018

Art i ciència, units per cuinar aliments de la manera més saludable

La segona edició del taller 'Agafa la paella pel mànec' ensenyarà receptes amb la magrana, el tomàquet, el bròquil o la quinoa com a protagonistes

Ana
2 min
El director general de l'àrea de negoci de Vall Banc, Sergi Pallerola; el president d'Assandca, Josep Saravia; i el nutricionista i dietista de Bio Bio a l'hospital Meritxell, Marc Gil, presenten els tallers. / C.G. (ANA)

Escaldes-EngordanyLa part més artística i la part científica de la gastronomia es conjugaran els dies 3 i 4 de febrer, durant els tallers 'Agafa la paella pel mànec', que organitza l'Associació Andorra contra el càncer (Assandca), amb la col·laboració de Bomosa i el patrocini de Vall Banc. És la segona edició d'aquest projecte culinari, i se centrarà en com cuinar aliments considerats saludables, beneficiosos també per a la prevenció de malalties contra el càncer. Els tallers els impartirà el dietista de Bio Bio a l'hospital de Meritxell, Marc Gil, encarregat d'aportar els coneixements "nutricionals", acompanyat del cuiner especialitzat en cuina ecològica Eduard Carabantes, que li donarà aquest "toc artístic", ha explicat Gil.

Aliments com el bròquil, la magrana, el tomàquet i la quinoa està demostrat que aporten beneficis per a l'organisme i ajuden tant a disminuir el risc de càncer com a millorar la resposta immunitària del cos. Gil i Carabantes explicaran de quina manera és millor cuinar-los i aportaran "valor afegit" als plats perquè tinguin també el millor gust. Són tallers oberts a tothom (amb inscripció prèvia), que es dividiran en quatre sessions, dos la tarda del dissabte 3 de febrer i dos durant el matí del diumenge 4 de febrer. Precisament el 4 de febrer se celebra el Dia mundial contra el càncer.

Gil ha defensat que aquests aliments, per garantir que tenen totes les seves propietats nutricionals, han de ser ecològics, i si poden ser de proximitat i de temporada, "millor".

Per la seva banda, el president d'Assandca, Josep Saravia, ha defensat que aquests tallers, tenint en compte que ens trobem "en una societat on l'estrès ens està matant, on no tenim temps per a res", són eines per explicar com s'ha de cuinar i menjar correctament.

Les reivindicacions, "parades"

En un altre ordre de coses, Saravia ha explicat que les reivindicacions de l'associació, com que Andorra compti amb servei de radioteràpia i que incorpori un oncòleg "estan parades". "Però tot arribarà", ha confiat Saravia, tenint en compte que és un "compromís del Govern". Per a les properes setmanes està prevista una reunió entre Assandca i el ministeri de Salut per tractar aquests temes, ha informat el president d'Assandca.

stats