Publicitat
Publicitat

Freixa reivindica que El triplet també és seu

L’exdirectiu, dissident de la junta de Bartomeu, és el primer a presentar projecte

Toni Freixa va donar el tret de sortida a la cursa electoral. Unes hores abans que es conegués el dia de les eleccions, i abans també que salti a l’escenari Agustí Benedito, l’exdirectiu va presentar el seu equip per intentar assolir la presidència, amb un acte a la seu que té al passeig de Gràcia de Barcelona, sota l’eslògan “Sabem a què juguem”.

Freixa vol jugar la carta esportiva, fer valer la seva condició de futboler, una aurèola que ha defensat des de fa mesos, ja que ha reivindicat que dins de la junta de Josep Maria Bartomeu hi ha poques persones que realment els agradi el futbol i l’entenguin.

Copartícip d’èxits i fracassos

El precandidat va sortir a l’escenari amb el missatge ben delimitat. Bartomeu no pot capitalitzar tots els èxits d’aquesta temporada. Els trofeus que va exhibir dimarts també són seus. “Si el senyor Bartomeu ha guanyat el triplet, jo també”, va sentenciar, assumint el seu paper dins de la junta en tots els sentits, “per a les coses bones” i “per a les dolentes”. L’exdirectiu va argumentar que va seguir al Barça i no va dimitir abans, tot i les discrepàncies amb Bartomeu, perquè “la dimissió hauria provocat un incendi” que hauria perjudicat la institució. En tot cas, el fet de mantenir-se dins del club fins al final li ha de permetre -segons el seu parer- no haver d’avalar, un fet clau a l’hora de configurar el seu equip. “Juguem per regenerar el club des de dins, perquè diversos membres de la candidatura han format part del club”, va explicar.

“Sóc coresponsable de tot el que ha passat al club en aquests 5 anys i no defugiré la meva responsabilitat”, va assegurar després de deixar clar que “la junta” de la qual ell formava part fins dimarts “no ha estat a l’altura del que exigeix el millor club del món”, una etapa “agitada” institucionalment i “exitosa esportivament”.

En la seva primera aparició pública, Freixa va posar el focus a La Masia, en la necessitat de tornar a impulsar un planter en hores baixes, i va definir-se com a descendent de la idea futbolística de Laureano Ruiz, una idea que van seguir Johan Cruyff i Pep Guardiola.

La renovació de Luis Enrique va ser aplaudida per Freixa, malgrat que va criticar la manera com es va gestar, a última hora. En canvi, l’acord que el club té amb Qatar Airways, i que podria suposar més de 50 milions d’ingressos anuals fins al 2020, no té el vistiplau del precandidat. Volen buscar un nou patrocinador, però admeten que el temps els juga en contra, i podrien haver d’acceptar l’acord que Javier Faus va deixar preparat per al president entrant.

Històries de superació esportiva