Publicitat
Publicitat

Burundi ajorna sine die les eleccions previstes per al 15 de juliol

L'onada de violència ha provocat 100.000 desplaçats que han fugit a Ruanda i Tanzània

El govern de Burundi ha anunciat avui una ajornament sense data de les eleccions presidencials, convocades pel proper dimecres 15 de juliol. L'executiu de Pierre Nkurunziza justifica aquesta mesura en resposta a la petició dels caps d'Estat de la Comunitat de l'Àfrica Oriental (EAC), que dilluns passat van sol·licitar que es retardessin els comicis fins al 30 de juliol.

El portaveu del govern, Felipe Nzobonariba, ha manifestat avui que la data proposada per l'EAC és "inviable", ja que per llei el president ha de ser elegit com a mínim un mes abans de la presa de possessió, prevista per al pròxim 26 d'agost.

L'executiu ha assegurat que fixarà una nova data per celebrar les eleccions "en breu" i ha demanat als ciutadans que "mantinguin la calma i la serenitat", en referència a l'onada de violència que viu el país des que Nkurunziza va anunciar la seva intenció de modificar la Constitució per aspirar a un tercer mandat.

L'executiu burundès, que equipara les protestes amb atacs terroristes, va assegurar que hi ha un grup interessat en interrompre i fer fracassar el procés electoral, pel que ha advertit que no escatimarà esforços per a la seva detenció.

Des que el president Nkurunziza va anunciar la seva candidatura, desenes de persones han mort, i prop de 100.000 han fugit per por a la repressió política i han buscat refugi a Ruanda, Tanzània i la República Democràtica del Congo, segons dades de l'Alt Comissionat de Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR).