Publicitat
Publicitat

Condemnada a presó per haver robat un nadó a Sud-àfrica, 19 anys després

Els pares biològics van descobrir la noia perquè l'assemblava molt a la filla que van tenir quatre anys més tard

La Justícia sud-africana ha condemnat a 10 anys de presó per segrest i frau una dona que el 1997 va robar un nadó d'una maternitat de Ciutat del Cap. El jutge del Tribunal Superior de Ciutat del Cap John Hlophe va prendre la decisió després de recordar que la dona, de 52 anys, no ha mostrat cap penediment per haver raptat la nena quan tenia només tres dies.

La dona –no n'ha trascendit el nom per protegir la identitat de Zephany Nurse, com es deia la nena abans de ser segrestada–  va ser detinguda el febrer de 2015, després que els pares biològics trobessin per casualitat la noia.

El descobriment es va produir gràcies a la germana biològica de Zephany, que va advertir els seus pares que s'assemblava molt a una noia quatre anys més gran que acabava d'arribar al seu institut.

Esperançats davant la possibilitat que fos la seva filla desapareguda, els Nurse van convidar l'adolescent a casa i, després de constatar l'enorme semblança, van avisar la policia. Una prova d'ADN acabaria confirmant que es tractava del nadó que els va ser robat.

Després de l'arrest de la seva mare adoptiva, Zephany –com se segueix coneixent la jove a Sud-àfrica–  va ser posada en custòdia de les autoritats, però va decidir tornar a casa amb l'home que creia que era el seu pare.

Després que es conegués la condemna al març, la jove Zephany va demanar públicament respecte per la dona que l'ha criat tot i haver quedat provat que l'havia segrestat.

Segons la confusa versió de la condemnada, rebutjada pel jutge, la criatura li va ser lliurada en una estació de tren per una dona anomenada Sílvia, que li havia proporcionat aquell mateix any un tractament de fertilitat després d'haver patit un avortament.