Publicitat
Publicitat

L'Estat Islàmic pren el control d'una part de la ciutat siriana de Palmira

Es tem pel futur de les històriques ruïnes d'aquesta localitat, un antic punt de parada obligatòria de la Ruta de la Seda

L'Estat Islàmic (EI) ha aconseguit aquest dimecres irrompre de nou a Palmira, una ciutat històrica amb unes ruïnes incloses a la llista del Patrimoni de la Humanitat de la Unesco, i s'ha fet amb el control d'un terç de la població, segons l'Observatori Sirià de Drets Humans.

Els jihadistes han entrat a la ciutat després de combatre contra les forces del règim de Baixar al-Assad, que diumenge passat van expulsar als radicals dels barris del nord de la població.

En els enfrontaments, tots dos bàndols han intercanviat foc d'artilleria.

En paral·lel, l'aviació governamental ha bombardejant posicions dels extremistes en aquesta localitat i els seus voltants.

Segons l'ONG, hi ha un nombre indeterminat de baixes entre les dues parts.

Combats lluny de les ruïnes

Fins ara, els combats s'han localitzat a la part nord-oriental de la ciutat moderna, lluny de la part antiga, que està al sud-oest.

L'EI va iniciar fa una setmana una ofensiva a l'est de la província central d'Homs, on hi ha Palmira.

En aquest temps, ha pres el control dels pobles d'Al Sujna i Al Ameriya, així com dels camps de gas d'Al Arak i Al Hil.

Situada en un oasi, Palmira va ser en els segles I i II dC un dels centres culturals més importants del món antic i punt de trobada de les caravanes a la Ruta de la Seda, que travessaven l'àrid desert del centre de Síria.