Publicitat
Publicitat

El Moneyval inclou Gibraltar en la llista de territoris subjectes a avaluació

A demanda del Regne Unit, el Moneyval passarà a avaluar les mesures contra el blanqueig i el finançament del terrorisme del territori de Gibraltar

El Comitè de ministres del Consell d'Europa ha adoptat una resolució acceptant la demanda del Regne Unit per tal que Gibraltar passi a estar avaluat pel Moneyval en matèria de blanqueig de diners i finançament del terrorisme, i se sotmeti als seus procediments de seguiment, tal com ho està Andorra com a membre del Consell d'Europa. Aquest acord arriba després que al 2012 s'acceptés també avaluar els territoris dependents del Regne Unit de Guernsey, Jersey i l'Illa de Man.

La decisió s'ha pres en virtut dels estatuts del Moneyval, que permeten a països membres del GAFI, com el Regne Unit, requerir avaluacions als territoris dels quals són responsables, sempre i quan no estiguin ja avaluats pel GAFI.

Per Gibraltar, territori britànic d'ultramar, aquest pas suposa un gran repte en el context de la imatge exterior que projecta i en el fet de poder estar a l'avantguarda de la cooperació internacional, segons ha destacat el ministre de Serveis Financers, Albert Ísola.

Moneyval és un organisme del Consell d'Europa que vetlla pel compliment dels estàndards internacionals en matèria de blanqueig de diners i finançament del terrorisme. Actualment avalua els 28 membres del Consell d'Europa –entre ells Andorra–, a més d'Israel, la Santa Seu i els territoris britànics de Guernsey, Illa de Man i Jersey.