Publicitat
Publicitat

Moren quatre turistes andalusos en un accident a l'Índia

Els viatgers, que havien sortit de la Fundació Vicenç Ferrer, eren padrins de l'ONG

Quatre turistes andalusos i un conductor indi han mort aquest dissabte al matí després que el minibús on viatjaven hagi xocat frontalment contra un camió a la localitat d'Eedigapalle, a l'estat d'Andhra Pradesh, al sud de l'Índia, segons ha informat la premsa local. Nou passatgers espanyols més han resultat ferits, tot i que estan fora de perill, segons ha confirmat a Efe S.V. Rajasekhar, superintendent de la policia del districte de Chittoor, on ha tingut lloc l'accident.

El diari 'The Hindu' ha explicat que els dos vehicles circulaven a l'altura de la localitat d'Eedigapalle, a Chittoor, i que la col·lisió ha tingut lloc prop de la localitat de Punganur. La policia d'aquest municipi ha dit que al minibús, que anava de Puttaparthi a Pondicherry, hi havia un grup de tretze turistes d'Espanya. L'accident ha succeït després que el vehicle sortís de la localitat de Madanapalle, on els turistes havien visitat un hospital de missioners de la Fundació Vicenç Ferrer. "Eren amics de la fundació, un grup de visitants que venien cada estiu des de feia quatre anys a visitar els projectes", ha afirmat a Efe l'oficina de l'ONG.

Els turistes eren andalusos i, entre les víctimes mortals, hi ha dues dones i dos homes. Tres vivien a Ronda, Màlaga, i un quart, a Granada. Els nou ferits han sigut traslladats en ambulància a la ciutat de Bangalore per rebre atenció mèdica. El viatge en què participaven tots havia estat organitzat pel Centre Baba de Ronda, que realitza tasques socials, com el desenvolupament de projectes a l'Índia, on col·labora amb la Fundació Vicenç Ferrer, entre altres activitats. El grup de viatgers va arribar a la seu de l'ONG a Anantapur el dia 1 d'agost i van passar-hi dos dies i mig, segons ha explicat el portaveu de la fundació a Andalusia, Antonio Carmona, que s'ha desplaçat a la localitat de Ronda. 

El director general de la Fundació Vicenç Ferrer, Jordi Folgado, ha lamentat l'accident i ha explicat que el grup d'andalusos eren uns "padrins de l'ONG amb els quals mantenien una relació molt estreta perquè col·laboraven amb la fundació des de feia quatre o cinc anys". L'ONG ha posat tots els mitjans necessaris per atendre la resta d'afectats en l'accident i ha llançat un missatge per acollir-los a la seva seu d'Anantapur.

El conductor del camió, que circulava a gran velocitat en sentit contrari i que sembla que ha perdut el control del vehicle, ha estat detingut per la policia i, segons el diari 'The Hindu', es troba sota custòdia policial.

Carreteres precàries i vehicles en mal estat

La precarietat de les carreteres, el mal estat dels vehicles, l'excés de passatgers i la conducció imprudent fan que els successos d'aquest tipus siguin freqüents a l'Índia, especialment a la zona de l'Himàlaia. En un dels últims accidents d'envergadura al país, almenys 44 persones van morir en caure un autobús per un barranc a l'estat de Himachal Pradesh. Segons dades governamentals, al voltant de 146.000 persones van morir el 2015 en accidents de trànsit a l'Índia.