Publicitat
Publicitat

Obama permetrà que les famílies paguin rescats pels ostatges

El debat obert als Estats Units per les decapitacions de ciutadans nord-americans a mans de l’Estat Islàmic ha forçat el president dels Estats Units, Barack Obama, a reformar la seva política en aquest tema. Segons avançava ahir The New York Times, Obama té previst eliminar l’amenaça de persecució criminal que pesa ara sobre les famílies que paguin rescats per intentar alliberar els seus éssers estimats captius a l’estranger.

El president nord-americà signarà una ordre executiva per reformar una política que ha rebut moltes crítiques en els últims mesos. La nova directiva deixarà clar que, tot i mantenir la política de no fer concessions als terroristes, el govern nord-americà pot negociar i dialogar amb els segrestadors o ajudar els seus familiars a fer-ho per tal de garantir un retorn sa i estalvi de l’ostatge.

S’intenta així fer oficial una política tàcita de l’administració Obama, que ja ha negociat el rescat d’alguns ostatges no per diners sinó a canvi, per exemple, d’intercanvis de presoners. Segons el rotatiu nord-americà, l’equívoca política aplicada fins ara havia provocat casos com el denunciat per la mare de Theo Padnos -segrestat per Al-Qaida a Síria i alliberat l’estiu passat-, a qui el departament d’Estat amenaçava amb un judici si intentava pagar un rescat mentre que membres de l’FBI li oferien ajuda per tancar la transacció.