Publicitat
Publicitat

El govern espanyol preveu un funeral d'estat a Barcelona per les víctimes de l'avió sinistrat

La celebració serà després del funeral que està previst a Colònia el proper 17 d'abril

El govern espanyol estudia celebrar un funeral d'estat a Barcelona per les víctimes de la catàstrofe aèria als Alps francesos i triarà una data posterior a la cerimònia que ja està prevista el dia 17 d'abril a la ciutat alemanya de Colònia.

Fonts de l'executiu han informat que s'està en permanent contacte amb les autoritats franceses i alemanyes per concretar i coordinar els possibles actes d'homenatge a les víctimes.

Alemanya ja ha avançat que recordarà les víctimes amb una missa i un acte d'estat el proper 17 d'abril a la catedral de Colònia, en el qual hi haurà representació espanyola, tot i que encara està pendent de determinar qui serà present en aquest acte, segons les fonts citades.

La idea és oficiar funerals a Espanya i Alemanya en dates diferents per facilitar així la presència en tots dos estats de representants dels dos països.

Per això, la intenció del govern espanyol és que el funeral a Espanya sigui uns dies després del que tingui lloc a la catedral de Colònia.

Respecte al lloc en el qual s'oficiarà, es preveu que sigui a Barcelona perquè la majoria de les víctimes espanyoles eren catalanes. Per concretar tots els detalls, el govern de Mariano Rajoy està també en contacte amb la Generalitat de Catalunya.

Visibilitzant l'assetjament sexual