Publicitat
Publicitat

35 espanyols continuen desapareguts al Nepal

Entre ells hi ha la catalana Roser Palau, que feia un 'trekking' pel Parc Nacional de Langtan, una zona durament castigada pel sisme

El ministre d'Afers Estrangers espanyol, José Manuel García-Margallo, ha informat aquest migdia que hi ha 35 espanyols que continuen desapareguts després del terratrèmol del Nepal de dissabte passat.

La xifra s'ha reduït considerablement respecte a la d'ahir (que era de 59), ja que s'ha pogut accedir a les llistes oficials de residents estrangers del govern nepalès, segons ha explicat el ministre.

A la zona del Parc Nacional de Langtang, a la frontera amb el Tibet i greument afectat pel sisme, encara hi ha set espanyols sense localitzar, dos menys que divendres, ja que s'ha comprovat que aquests dos no tenien nacionalitat espanyola.

Sense notícies de Roser Palau

Entre els desapareguts en aquesta zona hi ha la catalana Roser Palau, de 37 anys, de la qual no se sap res des del dia del terratrèmol. Aquella jornada tenia previst fer un 'trekking' per aquest parc, que és molt concorregut pels amants de la muntanya.

La seva família viu pendent de les notícies que arriben del Nepal però, fins aquest dissabte al migdia, no hi ha pogut contactar.

A la mateixa zona hi ha quatre muntanyencs asturians també desapareguts les famílies dels quals van denunciar divendres la "inacció" del govern espanyol.

El ministeri va enviar també divendres cinc agents de la Guàrdia Civil especialitzats en rescats a la muntanya per mirar de localitzar els espanyols desapareguts al parc de Langtang.