Sans i Troguet esperen posar fi al govern d'UP+DA a Encamp mentre Torres creu que revalidaran la confiança

Jordi Troguet s'ha mostrat "optimista" però "nerviós", Joan Sans assegura que "l'objectiu final és obtenir representació a casa comuna" i Jordi Torres creu que podran donar continuïtat a la tasca feta aquest mandat

Ana
3 min
El candidat a cònsol major d'UP+DA, Jordi Torres, vota aquest diumenge / G.LL.T. (ANA)

EncampEls tres candidats a cònsol major d'Encamp ja han exercit el seu dret a vot, aquest diumenge al matí. Tots ells han fet una crida a la participació i han admès que en aquesta ocasió, està sent baixa. Jordi Torres, d'UP+DA, s'ha mostrat esperançat de poder renovar la confiança dels electors i que la seva formació pugui governar quatre anys més. Els altres dos candidats, Joan Sans, de PS+Independents, i Jordi Troguet, de Liberals+Independents, també han mostrat el seu desig que els electors els donin confiança per poder assolir el consolat.

El primer candidat a cònsol major en votar ha estat Jordi Troguet, que ha arribat acompanyat de la número dos, Maribel Lafoz, i d'altres membres de la llista. El número u ha admès que "hem de ser optimistes, però estem nerviosos, ja que no sabem què passarà". "El poble decidirà", ha afegit.

Troguet també ha fet una crida a la participació i, tot i admetre que "potser la gent ja no creu massa en els polítics, i això sap greu, avui és un d'aquells dies en què tothom ha de participar".

El segon candidat a votar ha estat Jordi Torres –en aquest cas, la número dos, Esther París, se li ha avançat uns minuts i ha votat abans que tots els candidats a cònsol major-. L'encara cònsol menor ha assegurat que "les sensacions són positives", ja que "a la gent a la qual hem pogut veure ens han dit que, evidentment hi ha coses a millorar, però han entès la situació financera que ens vam trobar fa quatre anys i que ens va impedir fer algunes millores que hauríem volgut realitzar".

És per això que s'ha mostrat confiat que els electors "ens dipositaran un vot de confiança i que en aquests pròxims quatre anys acabarem desenvolupant el que no hem pogut fer durant el primer mandat".

Pel que fa a la participació, Torres ha fet referència al fet que el vot judicial ha caigut en relació a les dues últimes eleccions i ha afegit que "esperem que no sigui un símptoma que ens faci baixar la participació".

En aquest sentit, ha destacat que el fet que hi hagi tres candidatures que es presenten a Encamp "potser motiva més que quan només n'hi ha una o dues". És per això que s'ha mostrat esperançat que es pugui arribar "als índexs de participació que havíem tingut en edicions passades".

El darrer candidat a cònsol major en votar ha estat Joan Sans -acompanyat del número dos, Pere Marsenyach i d'altres membres de la llista- que no ha volgut fer pronòstics. Tot i això, ha assegurat estar molt content de la campanya realitzada "i de la feina feta". L'objectiu final, ha afegit, "és estar representats a casa comuna i poder defensar els interessos de la ciutadania com hem fet aquests darrers quatre anys". "Si tenim la sort que hi ha una forta participació i podem assolir la majoria, serà un honor poder representar a tots els ciutadans d'aquesta parròquia", ha afegit.

Igual que els altres dos candidats, Sans ha fet una crida a la participació i ha assegurat que "és un gran dia per fer que totes les veus estiguin representades a casa comuna". "Avui les portes del Comú estan obertes i el més important és que ho estiguin cada dia", ha reblat.

Alís vol "un canvi" i detecta "menys ambient" que en eleccions anteriors

Al llarg del matí també han passat pel Comú d'Encamp altres personalitats polítiques a emetre el seu vot. Un d'ells, l'excònsol major, Miquel Alís, ha opinat que "em sembla que hi havia molt més ambient quan es presentaven dues llistes que no ara, que se n'hi presenten tres". Pel que fa als resultats, Alís ha afegit que "el que desitjo és que hi hagi un canvi", però no ha volgut aclarir cap a on.

També han votat a Encamp el primer secretari del PS, David Rios, el conseller general liberal Ferran Costa, el president del consell d'administració de la CASS, Jean-Michel Rascagneres o el president de l'Associació d'Exsíndics i Exconsellers Generals (AESCO), Josep Marsal.

Enguany, i per primer cop en la història, a banda de les dues meses electrorals ubicades al Comú d'Encamp, els veïns i veïnes del Pas de la Casa han pogut exercir el dret a vot des del mateix poble, gràcies a l'urna instal·lada a l'oficina de turisme.

stats