Concentració de suport als alcaldes que declaren a la Seu d'Urgell per l'1-O

Els batlles d'Oliana i del Pont de Suert han estat els primers de Catalunya a acudir als jutjats

Els alcaldes d'Oliana, Miquel Sala, i del Pont de Suert, José Antonio Troguet, han acudit aquest dimarts al matí als jutjats de la Seu d'Urgell per declarar per col·laborar amb el referèndum del proper 1 d'octubre amb la cessió d'equipaments municipals. Han estat les primeres compareixences dels més de 700 alcaldes que s'estan investigant pel suport que han mostrat cap al referèndum de l'1 d'octubre.

Davant dels jutjats s'hi han concentrat desenes de persones convocades per l'ANC Alt Urgell, que els han mostrat el seu suport amb estelades i a crits de 'votarem'. Entre elles hi havia l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, que no declararà a la seva ciutat sinó a la Fiscalia Superior de Catalunya per la seva condició d'aforat com a diputat al Parlament.

El primer a declarar ha estat Sala a les 9.30 hores, i una hora més tard ho ha fet Troguet, que ha assegurat als mitjans que s'acolliria al seu dret de no declarar.

A la demarcació de Lleida, de moment, han estat citats a declarar 32 alcaldes, corresponents als municipis de més de 2.000 habitants.