Política 09/07/2019

Demòcrates creu que la secretaria d'Estat d'Afers Europeus ha de potenciar la comunicació

Des del grup parlamentari de la majoria es reitera el suport a l’acord d’associació, “tenint en compte que obrirà noves oportunitats a empresaris, professionals i estudiants”

Ara Andorra
1 min
El secretari d'Estat d'Afers Europeus, Landry Riba, durant la xerrada que ha fet per als professionals de la comunicació. / M. F. (ANA)

Andorra la VellaEl grup parlamentari demòcrata considera que la secretaria d’Estat d’Afers Europeus “ha de potenciar la comunicació amb el conjunt de la ciutadania per tal d’informar tant de la negociació pròpiament dita com dels termes de l’acord i els avantatges que comportarà per a Andorra”. I aquest és, afegeixen, un dels eixos de treball que ha establert el responsable de la secretaria, Landry Riba, tal com els ha exposat en una reunió que han celebrat aquest dimarts i en la qual han pres part membres del grup parlamentari demòcrata i també del liberal i de Ciutadans Compromesos.

Tal com han informat des de Demòcrates, el secretari d’Estat d’Afers Europeus ha fet un repàs als diferents blocs de la negociació, que inclouen el marc institucional i les quatre llibertats (de circulació de mercaderies, serveis, capitals i persones). En aquest sentit, ha recordat als consellers generals l’excepció que s’ha aconseguit per al tabac, recollida al protocol específic per a Andorra, i ha exposat que, pel que fa a la lliure circulació de persones, s’està negociant per tal de mantenir el sistema de quotes actual. Riba ha recordat que l’objectiu de l’acord és diversificar l’economia mitjançant la participació en el mercat interior europeu, que representa més de 500 milions de ciutadans.

Des del grup parlamentari demòcrata es reitera el suport a l’acord d’associació, “tenint en compte que obrirà noves oportunitats a empresaris, professionals i estudiants”. De fet, la mateixa creació d’una secretaria d’Estat d’Afers Europeus era un dels compromisos de Demòcrates al programa electoral.

stats