Política 26/11/2020

La Generalitat donarà una “resposta ràpida” a la integració d'Andorra en els plans de mobilitat de l'Alt Urgell

ARA Andorra
1 min
El conseller de Interior, Miquel Sàmper, en una imagen del Parlament / GERARD ARTIGAS / ACN

Andorra la VellaLa trobada mantinguda aquest dijous entre els consellers d'Interior i de Salut de la Generalitat catalana, Miquel Sàmper i Alba Vergés, amb els seus homòlegs andorrans, els ministres Josep Maria Rossell i Joan Martínez Benazet, juntament amb l'alcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega, ha servit per traslladar la petició andorrana i alturgellenca de demanar que s'integri el territori andorrà a la comarca veïna. Sàmper ha explicat que intentaran donar “una resposta ràpida” a les demanda que els han fet arribar, i que es resoldrà en el marc del Procicat, que respon a les sigles Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya i és l'òrgan a qui correspon prendre aquest tipus de decisions.

Això comportaria que en comptes d'esperar al 21 de desembre per permetre la mobilitat entre els dos territoris prevista a la tercera fase del pla de desescalada aprovat per la Generalitat, seria a partir de la segona fase, prevista per al 7 de desembre, que començarien a flexibilitzar-se les mesures. No significaria el trànsit lliure per tot el territori català, però sí que ja es podria circular almenys per la comarca veïna.

És evident que, sense salvar la temporada, l'equiparació ajudaria a esmorteir el cop provocat per les restriccions de mobilitat preses pels països veïns i que han anul·lat el turisme les darreres setmanes. Que Andorra s'inclogui a la regió sanitària de l'Alt Pirineu i Aran significaria, de bones a primeres, guanyar gairebé dues setmanes de trànsit transfronterer, encara que sigui només amb una petita part del territori veí del sud.

stats