Política 22/12/2017

Gili i Gallardo aposten pel diàleg per desbloquejar la situació a Catalunya

Els consellers valoren els resultats de les eleccions al Parlament català

ARA Andorra
1 min
La consellera socialdemòcrata, Rosa Gili. / ARXIU ARA

Andorra la VellaEls consellers generals Rosa Gili (PS) i Jordi Gallardo (Liberals) coincideixen a assenyalar, que després dels resultats de les eleccions al Parlament de Catalunya cal que s'obri un període de reflexió i trobar solucions. Rosa Gili considera que "el resultat ha provocat una situació semblant a la que ja hi havia i entenem que totes les parts haurien d'asseure's a reflexionar". La consellera del Partit Socialdemòcrata ha afegit "que hi ha un aspecte que preocupa a Catalunya i que s'ha d'analitzar des de tots els àmbits".

Jordi Gallardo, per la seva part, ha explicat que "en tractar-se de Catalunya, que és veïna amb Andorra, desitgem que es desbloquegi la situació i que les forçes polítiques siguin suficientment responsables" i que donin la "resposta adequada".

El resultat de les eleccions amb victòria per vots de Ciutadans però per escons del bloc independentista obre un escenari de difícil governabilitat, cosa que obre la porta al fet que es mantingui la inestabilitat política dels últims cinc anys. Els pactes seran imprescindibles per teixir qualsevol govern i la CUP pot seguir tenint la clau de la governabilitat del bloc independentista. Una altra dificultat afegida és que fins a vuit diputats electes independentistes són a la presó o amb una ordre de detenció, la qual cosa els pot deixar a la pràctica fora del Parlament.

stats