Política 15/03/2018

Gili assegura que el Govern no pot decretar serveis mínims sense una llei de vaga

El PS ha entrar un recurs a la Sindicatura per invasió de competències per part de l'executiu

ARA Andorra
1 min
La consellera del PS, Rosa Gili aquest dijous al Consell General. M. T.

Andorra la VellaEls consellers generals del Partit Socialdemòcrata (PS) consideren que el decret dels serveis mínims per a la vaga de funcionaris convocada aquest dijous i divendres suposa una invasió de competències per part de l’executiu sobre el Consell General. Per això, han tramitat una carta a Sindicatura en què posen en relleu la situació i demanen al síndic general que prengui les mesures escaients per solucionar-la.

En l’escrit, els consellers generals del PS posen en relleu que el decret "envaeix competències legislatives, creant disposicions que el Govern no pot adoptar i que corresponen al Consell General”. Així, es recorda que "defineix l’establiment dels serveis mínims sense emparar-se en cap norma legal” tot remarcant que la Constitució, en el seu article dinou, disposa que "la llei regularà les condicions d’exercici d’aquest dret [el de vaga] per garantir el funcionament dels serveis essencials de la comunitat".

Des del PS s’apunta que "a data d’avui, el Consell General no ha establert cap norma que reguli el dret a vaga". Per tant, “queda doncs palesa la invasió de competències per part del poder executiu sobre el poder legislatiu” i “correspon a la Sindicatura, com a màxim responsable del Consell General, endegar les actuacions escaients per tal que es posi remei a la dita situació". La consellera del PS, Rosa Gili, ha dit que, "a causa de l'aplicació d'aquest decret, demanem l'anàlisi urgent del recurs perquè estem en plena vaga".

stats